RSS

Frumusețea falsă pe care o învață copiii.

25 Apr

Unnatural Beauty – The Body Shop Commercial

“Praise me for qualities that matters like honesty, courage and compassion. They make me so much more than beautiful”

Un scurtmetraj foarte deștept. Totuși cum poți să convingi o fetiță ce este decența când majoritatea colegelor de școală văd altfel lucrurile? Sau să știe că este frumoasă, dar să nu se gândească toată ziua la asta? Cum înveți pe copil să nu fie self-centered? (adică egoist – pentru că pănă la urmă calitățile bune le au cei altruiști)

romantic-little-girl-cuteNu-i așa că părinții au atâta de lucrat la caracterul copiilor, printre alte responsabilități? Eu o numesc educație, alții o numesc spălare de creier. Știi? că dacă ești puțin prea decentă în vestimentație, nu mergi prin cluburi (să apari în graficul tuturor băieților dornici să agațe) și nu cazi în brațele fiecărui băiat mai popular, au impresia că ești de modă veche sau “fata lui mama”, că adică ți-au spălat părinții creierul. Neaah, spălarea pe creier adevărată se găsește în lumea virtuală. Problema este că aceștia mici nu știu să facă distincția dintre bine și rău din prima și încep să creadă aberațiile fără să știe. Devin snobi, și devoltă snobismul odată cu vârsta.

Cei mai mari, fiecare dintre noi “ne spălăm creierul” prin lumea virtuală, dar noi alegem dacă să fie ape curate sau bălți, mlaștini, etc.

 Ascultam o știre, la servici, despre o tânără din Anglia care a încercat să depășească limitele frumuseții și a luat pastile de slăbit. Nu părea să fie necesar – uite știrea: huffingtonpost. A luat 8, că poate slăbea mai repede, săraca… și a murit. O tragedie nenorocită, și vinovații care le laudă și preamăresc trupuri goale și slabe la orice reclamă nu sunt trași la răspundere.

Nu înțeleg isteria cu pastile pentru orice, pastilă pentru memorie mai bună, pastilă pentru ochi, pentru nas, pentru dinți, pastilă pentru stres și acum pastile pentru slăbit? De ce să nu facem ceva alergare? Este mult mai sănătos, și dacă se creează dependență nu moare nimeni de la alergat – atât timp cât mai ia și o pauză. Apar schimbări, dar schimbările nu vin la leneși!

Mă apuc mereu să scriu când aud știri precum aceasta. Trăim într-o lume în care ne educăm unii pe alții diverse lucruri. Zilnic, cum ieșim din casă, cum rostim vreo vorbă sau postăm o frază, cineva poate să ne copieze. Chiar ce postăm pe facebook, acele videoclipuri mișto, poze cu noi sau poate cu alții, acelea pot stârni gelozie și frustrare pentru alții.

Deci, să nu uităm de ochișorii micuți care…  ne urmăresc!

Advertisements
 
4 Comments

Posted by on April 25, 2015 in Cugetare, Familie

 

Tags: , , , , , , ,

4 responses to “Frumusețea falsă pe care o învață copiii.

 1. racoltapetru6

  April 26, 2015 at 2:52 pm

  Realitatea din educația de azi e dureroasă și își va spune cuvântul.

   
  • Mihu

   April 27, 2015 at 10:11 pm

   Cunosc și părinți responsabili dar copiii prind drag de turmă. Imediat behăie ca restul, imediat! 🙂

    
 2. Doroteea

  April 26, 2015 at 7:56 pm

  Nu știu dacă întrebările pe care le-ai pus sunt retorice sau nu, dar acest subiect mă cam „bântuie” de ceva timp.
  Fetele pe care le am la grupe s-au pierdut în frumusețea lumii. Și au până în 11-12 ani. Cum poți să le spui că ceea ce au în minte e greșit, când mamele lor au uitat ce e adevărata frumusețe. Azi îi priveam serios în ochi și le spuneam să lase toate chestiile cu băieții (și invers) și să se pună pe învățat. O veselie ce s-a iscat. Zici că le spuneam un banc bun. Doare, chiar dacă nu sunt copiii mei.
  O recomandare de melodie: Princess- Galen Crew(e de fete, dar dacă ai să îl trimiți cuiva care are nevoie). Mai e și acest video: https://www.youtube.com/watch?v=LqDgqHK3wRA (You Are Preapproved).

  Mi-am dat seama că nu e așa de mult vorba despre educație, cât despre dragostea curată, din Dumnezeu. Au nevoie să simtă acest lucru, dacă nu… look around.

   
  • Mihu

   April 27, 2015 at 10:19 pm

   Frumos clipul tău; cred în ideea pe care o spui coar că încercam să vorbesc la modul general, ca pentru toți. Observ în Anglia ce bine face educația. Oamenii spun în mod continuu “Please”, “Thank you”, și exersând aceste vorbe mai scad din nervi, mai scade din răutate.

   În plus, cine își educă pruncii să se teamă de Dumnezeu, o teamă ca de un Tată Ceresc ce oferă tot ce este mai bun și este liber să și pedepsească pe vinovați, face tare bine. 🙂

    

Scrie părerea ta ...

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: