RSS

Unele generalizări sunt greșite

03 Sep

11986402_1052918451387405_7963022134881646451_n

Unele generalizări sunt chiar stupide, poate prea stupide. De exemplu, cum poți să relativizezi adevărul sub pretextul pozei de mai sus? Chiar vreau să văd exemplul din poză în realitate.

Fii atent la ei. Zic ei că ..

“Everything we hear is an opinion, not a fact.” – Tot ceea ce auzim sunt doar opinii, nu adevărul.

Deci dacă spui unuia îngâmfat, care crede zicala: “Vezi că ai un păianjen veninos pe spate”, el ar trebui să-ți spună: “Minciuni! Nu simt nimic”.

Sau dacă învățătorul ar spune: 2+2=4, elevii ar avea dreptul să spună: “E doar părerea ta! Pentru noi 2+2=22”.

Uneori auzi părerile altora și nu sunt corecte. De acord! Dar tare mi-e frică de oamenii cărora nu le pasă de părerile oamenilor din jur, pentru că ei sunt cei mai moțați. Îngâmfați, domnule! Ei le știu pe toate!

Nu vedeți cum s-a ajuns, în ce hal? Dacă spui despre homosexualitate că este greșită, oamenii au învățat să găsească scuze, noi perspective. La fel și cu beția, drogurile, prostituția legalizată, pornografia din muzica-filme-reviste-postere stradale-, concubinajul, indecența, vulgaritatea în vorbire. Nimic nu mai este greșit, ci totul este o artă și o plăcere. Normal că fiecăruia ne place să justificăm negriciunile și viciile, dar adevărul rămâne același.

Mie nu-mi place tendința asta. Parcă ți-e teamă să mai spui cuiva că face ceva greșit că imediat ești considerat intolerant, ca și cum ar avea și el dreptul să facă pe nebunul. Până și părinților le-a fost furat dreptul de a-și educa odraslele așa cum ar trebui. Vai și amar!

Așadar, dacă spui cuiva: “Nu pune mâna pe foc. Focul frige”, e doar o opinie sau este adevărul? E relativ? (Desigur, dacă ai mână de fier..)

“Everything we see is a perspective, not the truth“. Tot ce vedem este o perspectivă, nu adevărul. 

Deci vezi culoarea roșie la semafor și ce zici? “Eu cred că nu e chiar roșu. Cred că este galben, deci pot să trec”.

Nu-mi plac generalizările, și mă oftic când le folosesc tocmai eu. Iar acestea de sus chiar m-au enervat. Deci pe “everything” acesta să și-l ia înapoi Marcus Aurelius și să nu-l mai posteze pe Facebook.

Advertisements
 
1 Comment

Posted by on September 3, 2015 in Aşa NU!, Critică, Maxime

 

Tags: , , , , ,

One response to “Unele generalizări sunt greșite

  1. Bogdan br

    September 3, 2015 at 1:59 pm

    E interesant articolul Mirel. Am vazut ca ai mai distribuit niste chestii pe fb. Stii, zice in Biblie ca va veni o vreme in care oamenii vor numi binele rau si raul bine. Si aici cred ca la fel se face si se baga falsa scuza ca e democratie, ca poti alege sa faci ce vrei.De aceea unii oameni ajung sa considere ca tot ce fac ei e neaparat si bun doar pentru ca le place lor si ii face sa se simta bine.

     

Scrie părerea ta ...

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: