RSS

Pietonul care nu mai crede în semne de circulație

20 Jun

Trebuie să vă întreb: “Voi când mergeți pe trecerea de pietoni, verificați dacă mașinile opresc la trecere?”.

trecere_pietoniAr părea normal să mergi pe încredere,  să nu te uiți prea fix în ochii șoferilor. De ce să-i jignești? Este printre cele mai importante norme de circulație – să știi să oprești la trecerea de pietoni. Eu am mai mers așa, pe încredere și n-am pățit nimic. Pe la începutul anului am mai traversat cu ochii în GPS, să nu mă rătăcesc.

În plus, mai am un obicei de merg cu ochii în pământ, mai ales vara. Nu-mi place să fiu distras de fustele scurte și obrăznicia unora. Am încercat să merg și cu ochii pe sus, dar în România avem gropi  pe trotuar și este un risc prea mare.

Deobicei când traversez strada mă uit, mai întâi, să nu fie Dacie 1310 pentru că știu că nu prea au frâne. Le las să treacă. Nici nu-mi place scârțâitul acela de ultim moment.

20780574-german-crosswalk-signDeci eram într-una din traversările foarte regulamentare. Am traversat două benzi și eram foarte vizibil la ora 18:00, când circulația era redusă. Opriseră de pe sensul opus niște mașini, iar acum vedeam că o mașină – care nu era Dacie –  părea să încetinească pentru prag dar … dar nu oprea să trec și eu. Mă uitam fix în ochii șoferiței și părea să nu mă vadă. Și uite-mă cum stăteam în mijlocul trecerii când doamna șoferiță trecea la 20 de cm distanță de mine. M-a observat abia privind pe geamul din stânga. Ciudat! Parbrizul era curat.

Mă privea surprinsă. Eu și mai surprins, am căscat ochii și am zâmbit ironic!! :)) Dacă aș fi mers cu nasul în jos, .. scriam acum din spital sau nu mai scriam. Și tot nu știu de ce era așa de surprinsă, pentru că îi zâmbeam? Se mira că nu o înjur? Sau de unde am apărut?  Ce tot căutam pe trecere la ora aia – poate voia și dânsa să mediteze!

Cu două săptămâni în urmă am văzut un pieton pe sub mașină. Acum puteam să fiu eu acolo. Nu știu voi, dar… eu nu mai merg pe încredere. Nici pe stradă, nici la dentist (m-am abținut mult să nu-mi fac dentistul de râs), nici la servici, nici la magazin.

Mai aud pe unii că regulile sunt făcute pentru a fi încălcate. Eu cred în reguli, dar încep să nu mai cred în oameni.

Advertisements
 
8 Comments

Posted by on June 20, 2015 in Aşa NU!, Întâmplări, Despre oameni

 

Tags: , , , ,

8 responses to “Pietonul care nu mai crede în semne de circulație

 1. ElsBells

  June 20, 2015 at 8:02 pm

  Bună seara! Eu una mereu mă uit în stânga și-n dreapta pentru că nu prea am încredere în șoferi. Degeaba ești pe trecere că nu le pasă. Eu am pățit multe faze când era să mă calce pe trecere. Așa că ai grijă! 😉

   
  • Mihai

   June 20, 2015 at 8:23 pm

   Bună seara. Și înainte eram atent, dar numai înainte de a pune primii doi pași. De data asta eram în mijlocul unei treceri de pietoni, cu două bezi pe sens. 😀 Aici este problema!

    
   • ElsBells

    June 20, 2015 at 8:29 pm

    Și asta am pățit. Nu știu cum iau carnetul sau chiar așa inconștienți sunt. .. în orice caz te calcă și în stație. Nu știu dacă mai suntem undeva în siguranță :)) În orice caz trebuie să fii atent tu și pentru ei.

     
 2. noridecuvinte

  June 20, 2015 at 8:19 pm

  grija este dejeaba cand lumea nu este conectata la facebook. trec strada corespunzator, o am pe sasha dupa mine

   
  • Mihai

   June 20, 2015 at 8:25 pm

   Bună seara. Cine este sasha? 🙂

    
 3. anamaria

  June 29, 2015 at 9:32 pm

  Masina oprita pe banda doi, acorda prioritate cuiva in fata noastra. Eu si sora-mea ne angajam in trecere, ziua pe la 17 cred. Asta casca ochii dupa o fusta probabil pe partea stanga, noi traversam din dreapta. Porneste si da peste mine si sora mea. Ne darama pe amandoua si fuge. Eu ma uitasem la sofer, pt ca asa obisnuiesc, dar degeaba. Bine ca nu am patit nimic nici una.

   
  • Mihai

   July 2, 2015 at 12:59 pm

   Sper din toată inima să învețe să fie mai buni. Prea mulți iresponsabili există în lumea asta și tare îmi doresc să nu ajung vreodată în situația asta. Există riscul să faci accident și să fugi, chiar dacă ești om bun. Te sperii …

    

Scrie părerea ta ...

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: