RSS

Despre toleranță. Ce este de tolerat?

04 Jun

Eu, .. și sigur nu doar eu, sunt complet scârbit de ceea ce a devenit noul trend. Televiziunile americane au prins drag să facă reclamă la persoanele transsexuale, homosexuale și de alt soi. Recent am postat pe Facebook un clip ironic la adresa “femeii cu mustață”. Imediat am dezamăgit pe cineva, și am fost acuzat că nu aș fi destul de tolerant. Tooolerant?!

Toleranța.…- mare cuvânt!  Dar chiar trebuie în toate cazurile? Să tolerezi ceva înseamnă, mai pe înțelesul românului, să zici: “las’ că merge-așa”. Poți să tolerezi minciuna? Eu nu! Dar prostia?

8224AF46-6AE3-4D7D-8834-534E0C3A0D49_cx0_cy3_cw0_mw1024_s_n_r1Zilele acestea un fost fost atlet american de 65 de ani, Bruce Jenner, a devenit erou în inimile multor americani pentru curajul său de a-și schimba sexul – din bărbat în femeie.  Afirmațiile lui sunt revoltătoare, dar mai revoltătoare mi se par reacțiile susținătorilor lui.  A ajuns imediat pe coperta unei mari reviste, foarte apreciat și încurajat pe Twitter și pe alte platforme sociale.

Pentru ce?  Deci, nu știu cum să vă spun… Bărbatul acesta a fost căsătorit de trei ori, are cam 5-6 copii și deodată afirmă despre el că este femeie în toate privințele. Poate că chirurgia a evoluat atât de mult cât să modifice structura exterioară (plus Photoshopul) dar ADN-ul diferă, cromozomii diferă, și .. cine a studiat anatomia știe despre mai multe diferențe.

Eu știam că oamenii care încep să delireze și să aibă dereglări comportamentale trebuie tratați cu milă nicidecum cu aplauze, trebuie să meargă la cabinetele psihologilor – nicidecum în studiourile de televiziune.

Chesterton-Tolerance-Quote_FotorÎnțeleg totuși de ce mulți americani văd pe bărbatul acesta ca model de urmat; Odată ce lumea ajunge să accepte o asemenea deviere de comportament, celelalte mai minore precum avortul, concubinajul, divorțul, chiar homosexualitatea devin probleme minore. Cu cât păcatul altuia e mai mare, cu atât nu își vor face griji pentru al lor.

Poate că din cauza relativismului se cere atât de multă toleranță. Cu cât relativizăm adevărul mai mult, cu atât mai multă doză de toleranță ne va trebui. Eu cred că adevărul nu este relativ, oricât de mult ne schimbăm noi. Bărbatul e bărbat, femeia este femeie! Punct!

Advertisements
 
9 Comments

Posted by on June 4, 2015 in Aşa NU!

 

Tags: , ,

9 responses to “Despre toleranță. Ce este de tolerat?

 1. racoltapetru6

  June 5, 2015 at 3:50 am

  Eu nu-mi pot închipui alt motiv pentru schimbarea de sex la o vârstă atât de înaintată, decât dorința nestăvilită de a ieși în evidență prin publicitate. Ce nu face omul, astăzi, pentru a ajunge pe coperta unei reviste!

   
  • Mihai

   June 5, 2015 at 6:19 am

   Bine bine, dar sã fii nevoit sã te operezi de toate cele? Asta nu înteleg eu…

   Totusi tind sã îti dau dreptate , pentru cã omul vrea sa-si deschida un show Tv.

    
 2. O Mamă Curioasă

  June 8, 2015 at 6:45 am

  Chiar am urmarit “chestia” asta cu Bruce. M-am uitat si la reality show-ul familiei Kardashian. E oarecum ciudat ca la 65 de ani sa afirmi ca tu esti femeie. Bruce spune ca este tot Bruce dar “with a cherry on top”. Nu stiu daca duce lipsa de publicitate, eu zic ca nu. Nu pot sa spun acelasi lucru despre cei de la Vanity Fair. Nu sunt de acord, respect. Atata tot.

   
  • Mihai

   June 8, 2015 at 3:38 pm

   Știi, eu nu pot să înțeleg cum de s-a schimbat lumea atât de mult. Cândva oamenii cu asemenea aberații erau duși la azil de nebuni sau .. aveau multe ședințe la psiholog. Dacă nu taxăm acum aberațiile, mai încolo vom regreta!:)

    
   • O Mamă Curioasă

    June 9, 2015 at 6:11 am

    Mihai, sastii ca eu sunt destul de indulgenta cu chestiile de acest gen. Nu stiu daca e o aberatie. Nu sunt de acord, este foarte adevarat, dar respect alegerile. Atata tot! Cred doar ca la 65 de ani sa spui ca esti femeie…este destul de deplasat! Dupa atatea casnicii, copii, etc. Si americanii sunt la picioarele lui, asta e si mai si!

     
 3. ecoarta

  June 11, 2015 at 1:45 pm

  Cineva spunea “America şi restul lumii!” Aşa-i! E greu pentru noi, netrăitori în America, să-i înţelegem! Şi chiar dacă stai între ei o vreme, tot ţi-e greu să-i înţelegi! Pentru ei este ceva normal să te duci la mall în pijama şi desculţ, să te trânteşti, la propriu, pe trotuar cu o carte-n mână, tot în pijama! Să ai o ciurdă de copii, cu fiecare doamnă cu care ai avut o relaţie… şi aş putea să dau încă multe alte exemple, dar e de-ajuns! A, pentru ei sunt lucruri normale!

   
  • Mihai

   June 11, 2015 at 5:56 pm

   Sunt aberant de normale. Eu cred că putem învăța foarte bine din istorie ce este normal și ce nu este. Americanii au avut mult succes tocmai pentru că au pornit ca o societate fundamentați pe o constituție creștină, și cu timpul tot creștinii au abolit sclavia negrilor din țările lor. Personaje ca Martin Luther King, sau – în Europa – William Wilberforce.

   Acum, toată lumea știe că America (în special Statele Unite) se scaldă în eșec, în datorii, în șomaj, în familii distruse, sănătate distrusă, etc. Mă dor degetele dacă scriu doar ce am citit prin știri.

   Am văzut și prin Anglia, prin Londra – în special – persoane îmbrăcate în halat de casă, sau în cearceaf (așa părea) transparent de .. se vedea prin el. Și asta prin luna lui Martie :)). Cât despre sexualitatea detestabilă pe care o recomandă cred că nu putem vorbi cu același simț al umorului. Dacă ei vor să facă din albă – neagră, e treaba lor. Eu văd deja consecințele. Eu scriu despre treburile acestea de teamă că se copiază și la noi – iar apoi voi regreta că am stat cu mâinile în buzunar.

    
 4. ecoarta

  June 14, 2015 at 10:31 am

  Ori stai, ori nu, suntem puţini cei care vedem altfel lucrurile! Şi, culmea!, nu putem să influenţăm majoritatea. Am spus de multe ori că trăim sub imperiul numărului. Majoritatea decide! Cunosc binişor societatea americană, dar n-o să scriu tot ce ştiu, pentru că, pur şi simplu, nu mi-ar ajunge ziua. Pe de altă parte, acolo voi trăi. Nu am altă optiune! Copiii mei sunt trăitori acolo. Eu ce să fac?!?!? Să ai o zi bună!

   
  • Mihai

   June 16, 2015 at 10:12 am

   Păi și unde să te muți? Oriunde mergi dai de inflluențele greșite ale majorității. Are să fie o lume tot mai ciudată! Să fim pregătiți, deci! 🙂

    

Scrie părerea ta ...

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: