RSS

The Voice US 2015 – Koryn Hawthorne -“How great Thou art”

14 Apr

Koryn Hawthorne the voiceDeci, cu ce să încep? Sunt impresionat de curajul concurentei de la “The Voice” – din Statele Unite. Koryn Hawthorne este extrem de talentată, a impresionat pe Christina Aguilera și Pharell (cred că e tipul Happy, happy, happy). și tocmai când pierduse o confruntare muzicală – adică trebuia să plece din emisiune – au decis să o păstreze pentru vocea extrem de prețioasă.

Bun. Deci era să plece acasă și următorul cântec ales de ea, în perioada sărbătorilor de Paște, a fost un imn creștin. “How great thou art” este un cântec de laudă la adresa lui Dumnezeu și nu te aștepți să-l asculți la asemenea emisiune. A ‘riscat’ mult. Dacă americanii nu s-au dus de bunăvoie la biserică, Koryn le-a adus “biserica” :). Dar ea pentru ea nu a fost un risc, ci mai degrabă s-a purtat natural – ca una căreia nu-i rușine să spună că obișnuiește să cânte în corul Bisericii. Deja îmi imaginez un cor precum cel din “Sister Act”.

S-a impus cu alegerea piesei, a cântat-o cu profunzime, și sunt surprins că a rămas în competiție. Ce înseamnă să ai ceva caracter în tine!

După clipul acesta am ascultat și altele de la ea. Are o voce excepțională – sigur va ajunge vedetă – dar depinde de ea ce fel de vedetă. Pentru mine este important tocmai pentru că m-aș bucura să mai dispară dintre vedetele care cântă numai prostii la radio ca să aibă loc persoane ca ea. Îi doresc de bine 🙂

apoi

Advertisements
 
4 Comments

Posted by on April 14, 2015 in De apreciat!, Muzică bună

 

Tags: , ,

4 responses to “The Voice US 2015 – Koryn Hawthorne -“How great Thou art”

 1. horvathliviu

  April 15, 2015 at 3:45 am

  Nu cred că o melodie creștină pentru americani înseamnă același lucru pentru români. Noi dacă auzim o astfel de melodie la Vocea, am fi crispați, constipați.

   
  • Mihu

   April 15, 2015 at 10:20 am

   Cred cã americanii îsi stiu traditiile si cântecele religioase mai bine ca românii. Au fost si la “Românii au talent” câteva cântece religioase, dar mai mult ca sã le facã de râs. Poate aici e diferenta mai mare.

    
 2. Daniyyel

  April 23, 2015 at 11:15 am

  Cultura și civilizația americană s-a dezvoltat avându-l în centru pe Dumnezeu. Credința și frica de Dumnezeu este puternic înrădăcinată în inimile americanilor. Totuși în ultimii 30-40 de ani, lucrurile s-au schimbat apărând tot felul de organizații/asociații care încearcă să-l scoată pe Dumnezeu din cultura americană și au atras de partea lor o mulțime…

   
  • Mihu

   April 25, 2015 at 9:58 pm

   Așa este cum zici. Societate începută de creștini și … terminată de atei. Auzisem un predicator american care spunea că în ultimii ani au fost închise mii de biserici în Statele Unite. Cred că oamenii se simt prea bine în libertatea care se propune. Civilizația următoare va începe să semene tot mai mult cu cea din junglă, doar că cei din junglă nu au atâtea reclame despre bogăție și sexualitate cum există în jungla americană.

    

Scrie părerea ta ...

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: