RSS

Hristos a înviat!

12 Apr

Hristos a înviat!

he-is-risen_tPaștele îmi amintește mai mult despre mântuire decât despre altceva. Mântuirea pe care o oferă Hristos, murind nevinovat pe o cruce, dar înviind mai apoi. Un Mântuitor care este viu, un mântuitor care merită recunoștință veșnică. Crucea este simbolul care aduce liniște sufletească în inimile multor oameni, pentru că oridcâteori apar pierderi valoroase pe pământ, aceștia privesc la cer și își amintesc că nu au pierdut ce era mai important – anume viața veșnică.

Pentru cei ce cred  cu adevărat, învierea Lui înseamnă mântuirea noastră. Unii spun “Paște fericit”, fiind fericiți din pricina mântuirii, alții o spun pentru că au liber de la servici.  Nu toți cred în veșnicia sufletului – fiecare își alimentează credința cum vrea.Unii nici măcar nu cunosc că există așa ceva pentru că nu se face reclamă. Până și bisericile – multe dintre ele – caută mai degrabă să atragă adepți în loc să vorbească oamenilor despre viața veșnică promisă de Mântuitorul Hristos!

 Așadar am pus un clip, care m-a marcat foarte mult cândva, și câteva versete care vorbesc despre mântuirea sufletului – pentru cei care caută!

Dumnezeu (..) voieşte ca toţi oamenii să fie mântuiţi şi să vină la cunoştinţa adevărului. Căci este un singur Dumnezeu şi este un singur mijlocitor între Dumnezeu şi oameni: Omul Isus Hristos, care S-a dat pe Sine Însuşi ca preţ de răscumpărare pentru toţi” (1 Timotei 2: 3-6)

25 Isus i-a zis: „Eu sunt învierea şi viaţa. Cine crede în Mine, chiar dacă ar fi murit, va trăi. 26 Şi oricine trăieşte şi crede în Mine nu va muri niciodată. Crezi lucrul acesta?” 27 „Da, Doamne”, I-a zis ea, „cred că Tu eşti Hristosul, Fiul lui Dumnezeu, care trebuia să vină în lume”.  (Evanghelia după Ioan 11:25-27)

 “Dumnezeu ne-a dat viaţă veşnică, şi această viaţă este în Fiul Său. 12 Cel care-L are pe Fiul, are viaţa; cel care nu-L are pe Fiul lui Dumnezeu, nu are viaţa. 13 V-am scris aceste lucruri ca să ştiţi că voi, cei care credeţi în Numele Fiului lui Dumnezeu, aveţi viaţă veşnică. (1 Ioan 5)

 
11 Comments

Posted by on April 12, 2015 in Creştinism, Meditaţie

 

Tags: , , , ,

11 responses to “Hristos a înviat!

  1. horvathliviu

    April 12, 2015 at 9:45 pm

    Adevărat (că) a înviat. Moarte și învierea zeilor le mai găsim și în alte civilizații. Egipteană, de exemplu. Întruparea e unică creștinismului. Adevărat că Zeus se mai metemorfoza în om pentru scopuri egoiste, dar imaginea e searbădă, personajul e mitic, nelalocul lui.
    Mesajul tău e incomplet, concentrat pe ce folos avem noi.
    Unde e dreptatea lui Dumnezeu realizată în cruce?

     
    • Mihu

      April 13, 2015 at 9:52 pm

      Spui adevărul, nu am scris complet. Îmi dau seama că se poate explica mai mult ce înseamnă “Hristos ca mijlocitor” între oamenii păcătoși și un Dumnezeu sfânt.
      Speranța mea este ca predica de 7 minute să arate celor interesați despre robia păcatului și nevoia de Mântuitor.

       
  2. Ioan Alexandru G

    April 12, 2015 at 9:48 pm

    O predica care merita pusa la inima.

    Despre notitele de predica ..am scris ceva recent.

    http://nazireat4him.blogspot.ro/2015/04/tu-cu-ce-ai-ramas-azi-din-predica-de-azi.html

    Mult har!

     
    • horvathliviu

      April 13, 2015 at 8:03 pm

      Predică despre blocnotes să ne-o înghesuim prin inimi. Exagerezi omule!

       
    • Mihu

      April 13, 2015 at 9:55 pm

      Mulțumesc Alexandru. Încă folosesc și eu carnețelul să mai notez gânduri, provocări din timpul întâlnirii de Biserică. Cei care n-o fac, sunt greu de motivat. Motivația este mai frumoasă când vine din interior:)

       
  3. horvathliviu

    April 12, 2015 at 10:23 pm

    Sau, ce spuneau teologii medievali despre onoarea lui Dumnezeu. Un moft al culturii lor, ai zice. Dar au dreptate. Cum spunea John Stott, iertarea pentru Dumnezeu n-a fost ieftină. Pe noi nu ne costă nimic să iertăm, în vreme ce pe El l-a costat totul. Dumnezeu a realizat dreptatea, împăcarea la cruce.

     
  4. Doroteea

    April 13, 2015 at 2:23 pm

    Zice că s-a făcut un sondaj de aceste sărbători și 7% dintre români cred că de Paște se sărbătorește nașterea lui Isus.

     
    • Mihu

      April 13, 2015 at 10:00 pm

      Cu mass-media de astăzi – cred și eu. Din nefericire mai mult de 7% nu alătură numele Mântuitorului acestei sărbători, nu crezi?

       
      • Doroteea

        April 14, 2015 at 3:20 pm

        Aș vrea să nu îți dau dreptate, dar nu pot. 😦

         
  5. laviniacosman

    April 15, 2015 at 6:24 pm

    Adevarat a inviat! E bine sa ne amintim adevarata semnificatie a Pastelui 🙂

     
    • Mihu

      April 15, 2015 at 7:01 pm

      Este bine să ne amintim! Uităm mereu să fim mulțumitori, și între noi, dar mai ales între noi și El. 🙂

       

Scrie părerea ta ...