RSS

Masacrul din Kenya – 147 de creștini uciși la Universitate.

04 Apr

Ce vremuri tragice!

Zilele trecute, pe 2 Aprilie au fost uciși 147 de creștini. Nu ne venea să credem vestea cu cei 21 creștini egipteni decapitați, și acum trebuie să credem o tragedie de 7 ori mai mare.

kenya-attack_-e1379784304137Teroriștii au intrat în campusul Universității Garissa din Kenya și au luat ostatici 815 studenți. Au lăsat pe confrații musulmani să plece, iar pe cei care se identificau drept creștini au început să-i ucidă. Au umplut spitalele cu zeci de răniți și au lăsat în urmă 147 de trupuri moarte.  (theguardian.com)

“Un grup mic de oameni înarmați, probabil între patru și zece, au năvălit din dormitor în dormitor separând pe studenții Creștini de dei Musulmani, ucigând apoi pe Creștini – așa au declarat autoritățile. Studenții au declarat că au fost treziți înainte de răsărit de sunetele armelor și au încercat să fugă pentru a-și salva viețile, în timp ce atacatorii mascați blocau ieșirea.”  sursa: www.nytimes.com

Cred că este evident acum că dintre musulmani s-au înnrăit tot mai mult și ucid pe creștini fără rușine. Ba chiar cu mândrie. Iar ceilalți musulmani nu se aprind de supărare ca să îi certe pe frații lor ucigași. O spun pentru că nu văd declarații oficiale din partea mai marilor musulmani care să ceară credincioșilor lor să se potolească.

Murdered-students-of-the-Garissa-University-College-Kenya“We have come to be kill and be killed,” the Muslims screamed out as they shot the Christians. Where did they get the idea to scream out something like that? From the Qur’an: “Indeed, Allah has purchased from the believers their lives and their properties for that they will have Paradise.They fight in the cause of Allah, so they kill and are killed.(9:111)”  Sursa:  www.jihadwatch.org

150402192415-16-kenya-attack-0402-large-169În țările de mai jos chiar înseamnă ceva să fii creștin. Le tot sunt arse bisericile, sunt izgoniți din casele și orașele lor și tot nu renunță. Iar pe la noi… Cred că noi europenii, creștini sau necreștini, suntem tot mai cuprinși de filozofia umanistă care susține că scopul vieții este fericirea noastră. Doar a noastră!  Radioul, televizorul iar acum Facebookul forțează impresia că trebuie să știm ultimele clipuri hazlii, cele mai tari filme și melodii, să facem tot ce ține de noi pentru a fi veseli. Să fim în pas cu lumea. Să fim mai distrați și mai apreciați. Noi, noi, noi! Totul pentru binele nostru!

Lipsa de compasiune, asta este! Chiar recent mi-a spus cineva care se crede creștin că lui nu-i plac astfel de postări. El nu vrea să se întristeze și , de fapt, preferă glumele bune, clipurile comice și jocurile din rețeaua Facebook. Ar vrea să se simtă bine când se conectează pe facebook.

Mi-e teamă că nu e singurul care gândește așa. Este ușor să devenim insensibili, deși ar trebui să ne revolte de fiecare dată vești ca aceasta. Ori este Facebookul de așa natură încât fiecare vede numai ceea ce-l interesează?

Cum să nu îți pese de frații tăi de credință?  Cum să treci cu vederea peste astfel de tragedii? Eu cred că este de folos să ne trezim la realitate. Creștinii au fost dintotdeauna persecutați și chinuiți pentru credința și trăirea lor. Majoritatea apostolilor au fost uciși pentru credința lor în Hristos. Poate că ar trebui să luăm mai în serios credința creștină, dacă tot ne însușim numele de creștini.

in_this_world_you-130799

Cu gândul la vestea aceasta am citit un text din Biblie, la epistola după Evrei 12:1-2. În capitolul anterior este scris despre marii martiri ai credinței, iar versetele acestea sunt reacția pe care o recomandă scriitorul epistolei în fața a astfel de tragedii.

 • Şi noi, dar, fiindcă suntem înconjuraţi cu un nor aşa de mare de martori, să dăm la o parte orice piedică şi păcatul care ne înfăşoară aşa de lesne şi să alergăm cu stăruinţă în alergarea care ne stă înainte.

 • Să ne uităm ţintă la Căpetenia şi Desăvârşirea credinţei noastre, adică la Iisus, care, pentru bucuria care-I era pusă înainte, a suferit crucea, a dispreţuit ruşinea, şi şade la dreapta scaunului de domnie al lui Dumnezeu.

Să avem compasiune și să ne rugăm pentru familiile acestora. Ei au ajuns deja lângă Dumnezeu. Familiile încă suferă și circulă amenințarea teroriștilor că vor umple țara de sânge. (independent.co.uk)

 
8 Comments

Posted by on April 4, 2015 in Creştinism

 

Tags: ,

8 responses to “Masacrul din Kenya – 147 de creștini uciși la Universitate.

 1. Lavinia

  April 5, 2015 at 7:14 pm

  Cum sa nu ni se strângă inima în noi pentru frații noștri care au parte de așa grozăvii??
  Și totuși, uite că se poate… E trist că până și bisericile au ajuns locuri în care oamenii vin să se simtă bine… nici nu mai vorbesc de cei ce dau click doar pe video-urile amuzante…

  O, cât de ieftin creștinism se trăiește în vremuri de libertate…

   
  • Mihu

   April 5, 2015 at 8:10 pm

   Stii ce? Azi am rămas șocat că la biserica unde am fost (undeva în Anglia) nu s-a menționat nimic despre evenimentul acesta! Am rămas șocat pentru că dorința a fost să facă programul vesel , să spună “Happy Easter everybody!”.

   Poate că nu au știut! Greu de crezut, pentru că în drum spre casă auzeam la știri că În Kenya, foarte multe biserici au fost protejate de poliție – în cazul declanșării unor atacuri teroriste.

    
   • Lavinia

    April 6, 2015 at 5:15 pm

    Trist… Nici in biserica la care merg eu nu am auzit nimic despre asta…

     
   • Mihu

    April 6, 2015 at 8:24 pm

    Poate nu este atât de important. (ironie)

     
 2. Lavinia

  April 5, 2015 at 7:19 pm

  Reblogged this on Ecouri and commented:
  Chiar dacă nu ne place, acesta e adevărul: în unele țări chiar se moare pentru credință. Oare cum vom sta în cer noi, creștinii care nu plătim nici un preț pentru ceea ce credem, lângă acești martiri?

   
 3. horvathliviu

  April 7, 2015 at 7:57 pm

  Religia face casa buna cu raul uman, din pacate. Fanatismul religios face mai multe victime decat ateismul molcom sau feroce din lume.

   
  • Mihu

   April 7, 2015 at 8:27 pm

   Total de acord. De ceva vreme lucrez cu niște lituanieni care sunt supărați pe Creștinism din același motiv.

   Partea proastă este că fanatismul încă fumegă și la unii ziși creștini.

    

Scrie părerea ta ...

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: