RSS

Recomandare film – Unbroken

28 Feb

Fratele meu îmi seamănă mult în privința filmelor. Se uită foarte rar și, când se uită, caută ceva bun. De data aceasta mi-a recomandat “Unbroken”, un film despre care auzisem în cântecul celor de la Coldplay – Miracles.

Despre regizor

Este regizat de Angelina Jolie, o actriță care își regretă acum începuturile carierei. Am citit că după vizionarea primului ei film, Angelinei i s-a făcut rău, repulsie creată de scenele sexuale în care a jucat. Rușinea rămâne televizată, dar mai rușinos este pentru cei care se hrănesc cu rușinea altora.

Acum Angelina are copii, își dă seama că viața nu trebuie irosită, de aceea este implicată în acte de caritate deosebit de generoase despre care puteți citi și singuri pe internet.  În plus, iată ce a declarat cu privire la filmul acesta:

‘I’ve been sitting in my room laying there thinking, “What am I supposed to be doing with my life? I want do something important’ she said.

‘”I need some help. I need some guidance. Where is it?” And it was right outside my window,’ she said, referring to Zamperini, who was her neighbour in Los Angeles.

‘It’s such a huge responsibility to get it right. Because I love him so much,’ she said. ‘And because he’s helped me so much in my life.’

Sursa: youtube.com – Angelina Jolie and Louis Zamperini

Despre personaj

Filmul este inspirat din viața lui Louis Zamperini, un foarte bun atlet al jocurilor olimpice din 1936. A participat la proba de 5000 metri, la Berlin, și pentru performanțele sale a fost felicitat de însuși Adolf Hitler.

Totul părea să decurgă bine, până când viața l-a pus în situații primejdioase, fiind supraviețuitor al unei prăbușiri de avion în ocean. A plutit în derivă , împreună cu doi prieteni într-o barcă de salvare, timp de (nu stric surpriza) multe zile, până ce au fost salvați de un vas japonez. Apoi a urmat chinul.

Pe mine, filmul m-a învățat câte ceva despre integritate și despre a credeunbroken recenzie film în miracole. După depășirea acestor suferințe, după război, Zamperini era cât pe ce să-și piardă mințile. Din prizonier, devenise cea mai cunoscută figură a S.U.A. , dar faima nu l-a vindecat. Era traumatizat de coșmaruri, de chipul celui ce îl tortura și s-a refugiat în băutură, ceea ce i-a făcut și mai mult rău. S-a trezit noaptea sugrumându-și soția, și era cât pe ce să divorțeze. Singurul lucru care l-a făcut să reușească să scape de coșmaruri, băutură și divorț a fost când a descoperit nevoia de Dumnezeu.

Am auzit și eu de Billy Graham, dar nu m-a impresionat. Interesant este că una din predicile lui a fost locul de întâlnire al lui Zaperini cu Dumnezeu.

Mă simt motivat să cumpăr cartea, întrucât filmul prezintă mai mult suferințele din timpul războiului, nu și partea de după care face povestea să fie ‘mai’ remarcabilă. Vizionați și voi..

Advertisements
 
Leave a comment

Posted by on February 28, 2015 in Creştinism, Despre oameni, Film, Mă inspiră

 

Tags: , , , , , , , , ,

Scrie părerea ta ...

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: