RSS

“Un mesaj semnat cu sânge către oamenii crucii”

18 Feb

Am auzit toată ziua de Luni vestea despre cei 21 de creștini egipteni decapitați de către islamiștii libieni. Până azi nu am reușit să văd filmarea (pe site-ul acesta shoebat.com) dar acum sunt tulburat și regret că trăiesc într-o lume cu astfel de nebuni. Tulburat de răutatea acestor islamiști și de înmulțirea lor (am citit că din ce în ce mai mulți musulmani europeni li se alătură).

mqdefaultDe data aceasta au ajuns să își instaureze dictatura și în Libia iar crima făcută a purtat denumirea “Un mesaj semnat cu sânge către oamenii crucii”. O amenințare adresată către toți creștinii, nicidecum doar către cei egipteni.

În Egipt populația este majoritar musulmană, cu 90% procente. Iar creștinii ocupă locul doi, cu 10% din procentaj. Am citit că aceștia 10% sunt din ce în ce mai respinși în propria țară, și tocmai deaceea sunt uimit de reacția promptă a Egiptului. Imediat după lansarea acestei filmări șocante, președintele musulman al Egiptului a trimis forțe aeriene și au atacat baze ale acestor islamiști nemernici. Atât de musulman cât este, tot nu a suportat nedreptatea, și merită aprecierea – dacă ar fi să comparăm cu președintele american (creștin din vorbă, dar ateu prin trăire) care nici măcar nu a afirmat despre aceștia 21 că ar fi creștini.

Cum pot oamenii să rămână impasibili în fața unor asemenea imagini? Cum de nu se răscoală populația țării împotriva acestor criminali? Să ajungem să vedem filmări cu oameni uciși ca niște găini, apoi amenințări la adresa oricărui creștin? Ce lume e asta?

 

Am rămas impresionat de privirile celor 21 de creștini. Vreo doi erau mai înspăimântați, dar ceilalți priveau cu tărie înainte. Știau că urmează să moară și este mare lucru să privești moartea fără frică. Să fi creștin, mai ales în partea aceea de lume, înseamnă să crezi mai mult. Și cine crede că este fiu al lui Dumnezeu, întrucât creștinii se roagă “Tatăl nostru care ești în Ceruri”, are curaj în fața morții.

 Așa spune și cântarea de mai jos. Nu mai sunt un sclav al fricii, ci sunt copil de Dumnezeu. Asta au demonstrat cei 21.

I am no longer a slave of fear

I am a child of God

All my fears were drowned in perfect love
You rescued me 
So I could stand and sing
I am child of God

 
2 Comments

Posted by on February 18, 2015 in Aşa NU!, Creştinism, Informativ

 

Tags: , , ,

2 responses to ““Un mesaj semnat cu sânge către oamenii crucii”

 1. anamaria

  February 19, 2015 at 12:46 pm

  Ma ia groaza de cate ori vad cate o actiune din asta. Si stii ce e cel mai trist? Incerc pe cat posibil sa-mi educ copiii frumos, sa fie buni la suflet, politicosi, sa iubeasca ce e frumos in jurul lor, sa aiba compasiune, sa-si urmeze visul in viata. Si nu pot sa nu ma gandesc ca poate gresesc, ca nu ii pregatesc pentru lumea care se schimba in mai rau pe zi ce trece. ..

   
  • Mihu

   February 19, 2015 at 5:57 pm

   Eu , visez, să-mi cresc copiii în așa fel încât să li se pară absurd ceea ce este absurd, și corect ceea ce este corect, în spirit creștinesc.
   Din păcate, lumea aceasta respinge pe cei care nu intră în horă. În statele mai libere cu Entertainmentul – orice compromos acceptat de dragul distracției – , pe de altă parte a lumii sunt islamiștii aceștia rebeli care au preluat conducerea în câteva țări musulmane și vor să oblige pe toți să intre în horă – ori convertire la islamism, ori moarte și izgonire.

   Mă bucur de decizia ta. Mai bine îl crești așa, decât să-l lași să se modeleze după societate 🙂

    

Scrie părerea ta ...

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: