RSS

27 Ianuarie. Holocaustul

28 Jan

holocaust-a-mother-tries-to-save-her-childZiua de 27 Ianuarie marchează eliberarea, în 1945, a lagărelor de concentrare naziste şi sfârşitul Holocaustului în care au fost ucişi 6 milioane de evrei, dar şi alte milioane aparţinând şi altor culturi, de către regimul nazist în timpul celui de-al Doilea Război Mondial.

6 milioane!? Estimativ! Adevărul poate însemna un număr mai mare de atât.

Asta pentru că răutatea oamenilor poate să întreacă limitele. Libertatea nebunilor este periculoasă atunci când aceştia deţin puterea. Hitler a rămas în istorie ca unul dintre cei mai buni vorbitori, cu o putere de convingere incredibilă. Avea un “public speech” impecabil, despre care încă se vorbeşte prin cărţi.  Uite o scurtă demonstraţie mai jos.

WAR & CONFLICT BOOK ERA:  WORLD WAR II/WAR IN THE WEST/THE HOLOCAUSTAşa este că nu-ţi vine să crezi: ce public mut şi mult avea? Niciunul nu părea să fie împotrivă, şi chiar de erau unii – mureau de frică. Iar apoi, imaginează-ţi că soldaţii au ucis fără ruşine pe bieţii evrei. I-au înfometat, până au ajuns să devină schelete ambulante (prima oară când îmi dau seama că au existat aşa ceva). La o simplă căutare “Holocaust” pe google, veţi vedea şi poze mai tragice de atât.

Hitler pare rău acum, în ochii noştri, dar în ochii poporului părea să fie văzut bine. Părea să spună adevărul şi puţini l-au contrazis. Dar oare nu se întâmplă asta şi azi? Sunt persoane atât de convingătoare, au platforme extraordinar de mari formate din urechi şi ochi la fel de atenţi ca cei din clipul de mai sus. Despre cine vorbesc? Sunt marile vedete, oamenii cu bani. Aceştia încuviinţează avortul, încuviinţează pornografia, încuviinţează homosexualitatea, concubinajul şi desfrâul în toate formele lui, atât de degajaţi. Şi publicul stă atent! Dă, aprobator, din cap şi începe să urmeze exemplul liderului.

Să nu crezi minciuni, te rog! Să nu accepţi să ţi se spele creierul, să nu accepţi să devii mai rău. Suntem supuşi manipulării mediatice şi puţini scapă! Ai grijă de conştiinţa pe care ţi-a dat-o Dumnezeu.

Există anumite persoane care nu au acceptat “spălarea de creier” şi nu le-a fost ruşine cu asta. Avem de învăţat extrem de mult de la ei, şi avem mult de învăţat din istorie. Suntem datori să învăţăm din greşelile înaintaşilor noştri, ca să nu le repetăm. Dacă nu ştiaţi, vă zic eu, şi în România au fost ucişi peste 10 000 de evrei în perioada aceea.

În Israel , oamenii tratează chiar serios istoria destul de recentă. Sirene, maşini parcate pe autostradă, moment de reculegere!

dietrich-bonhoeffers-quotes-7Protestant theologian, Dietrich Bonhoeffer stands out among the Christian leaders during the Nazi era, for he was one of the few to actively resist the racist actions of the Nazi regime.

anne frankAnne Frank este una dintre milioanele de victime ale procesului de exterminare îndreptat împotriva evreilor în timpul celui de-al Doilea Război Mondial.

 

 

Advertisements
 
Leave a comment

Posted by on January 28, 2015 in Eseuri, Informativ

 

Tags: , , , ,

Scrie părerea ta ...

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: