RSS

Dragostea eliberează

26 Jan

De ceva vreme mă gândesc la treaba asta. Iar acum m-am topit, ascultând vorbele acestei bătrâne. Dragostea este atât de fascinantă, şi se pot spune atâtea lucruri frumoase despre ea, dar când asculţi pe unii bătrâni vorbind despre ea parcă e bine să ai urechea puţin mai deschisă. În fond, este ce ne-a dăruit Dumnezeu mai frumos, şi în acelaşi timp ceea ce aşteaptă să oferim mai departe.

Dragostea nu ţine în lanţuri, dragostea nu forţează. Dragostea se dăruieşte, adică face tot posibilul să-ţi fie bine, şi apoi este îndelung răbdătoare, cum scria apostolul Pavel.  Cine are dragostea nu se ceartă să-şi primească partea de dragoste pe care a oferit-o, ci o aşteaptă în tăcere.

Dragostea nu ţine în lanţuri. Sunt unii oameni care au atâta încredere în animalul de companie încât îl lasă liber, ştiind că şi fără lanţ tot le aparţine; şi fără lanţ tot e legat de vocea stăpânului. Este un sentiment aparte să îndrăgeşti atât de mult un cal, încât după ce-l eliberezi pe câmpie să se întoarcă la tine; o face pentru că are încredere că libertatea lui este mai frumoasă lângă tine.

imagesCu cât mai măreţ este sentimentul când îl experimentăm între noi, ca oameni. Nu poţi forţa pe cineva să te iubească. Este greşit. Poate că cineva nu te mai iubeşte, poate că un prieten a rupt prietenia cu tine, poate chiar mama ta ţi-a spus că nu îţi mai este mamă (cum a păţit o prietenă de-a mea). Ce faci? Începi şantajul? Ameninţi? Jigneşti? Începi să bârfeşti? Asta ar fi cel mai josnic lucru pe care l-ai putea face.

Ce faci când nu mai eşti iubit? Poate că este un semn să te schimbi în bine, şi în timp ce te schimbi stai puţin pe banca de rezerve. Acolo înveţi să preţuieşti ce ai pierdut.

Când iubeşti laşi libertate celuilalt să te iubească. Când iubeşti nădăjduieşti că vei fi iubit…

 

 

 
Leave a comment

Posted by on January 26, 2015 in Love and marriage, Mă inspiră

 

Tags: , , , , , , , ,

Scrie părerea ta ...

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: