RSS

Reflecţie

11 Jan

Mânia lui Dumnezeu se descoperă din cer împotriva oricărei necinstiri a lui Dumnezeu şi împotriva oricărei nelegiuri a oamenilor, cari înăduşe adevărul în nelegiuirea lor. Fiindcă ce se poate cunoaşte despre Dumnezeu, le este descoperit în ei, căci le-a fost arătat de Dumnezeu. În adevăr, însuşirile nevăzute ale Lui, puterea Lui vecinică şi dumnezeirea Lui, se văd lămurit, de la facerea lumii, cînd te uiţi cu băgare de seamă la ele în lucrurile făcute de El. Aşa că nu se pot desvinovăţi; fiindcă, măcar că au cunoscut pe Dumnezeu, nu L-au proslăvit ca Dumnezeu, nici nu I-au mulţămit; ci s-au dedat la gîndiri deşarte, şi inima lor fără pricepere s-a întunecat. S-au fălit că sunt înţelepţi, şi au înnebunit; şi au schimbat slava Dumnezeului nemuritor într-o icoană care seamănă cu omul muritor, păsări, dobitoace cu patru picioare şi tîrîtoare. (Romani 1:18-23)

Şi dacă Dumnezeu se mânie, este un Dumnezeu rău? Nu! 🙂 Este un Dumnezeu drept!  N-ar fi nedrept să nu pedepsească pe cei care distrug şi ucid fără sfială?  Şi totuşi, mulţi Îl acuză că pedepseşte cam greu, dar poţi să mustri mila Lui?

Look-back-and-thank-godPoate că este prea îngăduitor cu fiecare dintre noi. În mod cert uităm să fim mulţumitori pentru binele pe care îl îngăduie în viaţa noastră, pentru natura perfectă, pentru imaginile frumoase pe care le-am văzut în clipul de mai sus şi în viaţa de zi cu zi, sau pentru că încă avem vedere.

Lipsa de mulţumire ne modifică în oameni egoişti, oameni fără înţelepciune şi tot atunci gândirea noastră nu mai e curată! Atunci stricăm perfecţiunea pe care ne-a lăsat-o ca moştenire.

Ce vezi în clipul de mai sus? Eu văd perfecţiune!

Advertisements
 
2 Comments

Posted by on January 11, 2015 in Creştinism, Meditaţie, Recunoştinţă

 

Tags: , , , ,

2 responses to “Reflecţie

 1. Lavinia

  January 11, 2015 at 7:00 pm

  Exact la perfecțiune mă gândeam și eu, după ce am vizionat clipul. Mă tot întreb cum pot fi ateii atât de orbi… când toată creația mărturisește despre Creator….

  Dar, nu știu de ce mă mir, pentru că inclusiv creștinii au probleme cu credința. Copiii de la școala duminicală unde predau și eu sunt atât de sceptici, cu toate că provin din familii de credincioși. Tocmai azi discutam despre modul în care Dumnezeu a creat animalele și că nu se poate ca acestea să fi apărut la întâmplare, iar la final, (după argumente care mie mi se păreau solide!), un copil a zis că el tot nu e convins… că dar dacă totuși au apărut la întămplare? … E mare lucru să crezi!
  Ce bine că Dumnezeu este dragoste și nu ne pedepsește după merit…

   
  • Mihu

   January 11, 2015 at 8:00 pm

   Orbi? Când plãcerile vietii iau volanul, poti sa si vezi adevarul fãrã sã-l crezi. 🙂

    

Scrie părerea ta ...

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: