RSS

Ca să zâmbeşti!

21 Dec

Îţi aminteşti ce împlinitor a fost momentul când ai făcut un bătrânel să zâmbească, ori un oarecare de pe stradă, un sărac – de exemplu? Îţi aminteşti cum zâmbetul lui l-a prelungit încă mai mult pe al tău?

Totuşi ideea de a zâmbi altora, doar pentru satisfacţia de a primi un zâmbet înapoi, este în rădăcinile ei una egoistă. Înseamnă să faci bine, pentru că ţi se va face bine. Dar ce se întâmplă când deja eşti împlinit de zâmbetele celor de acasă şi nu mai ai nevoie de zâmbetele altora? Nu mai zâmbeşti?

Ştiu prea bine că lumea mai mult cere decât oferă. Deja suntem în pantă, dar dacă vom continua cu egoismul tot aşa … sigur “dăm de petrol”

Îmi place să cred că oamenii pot fi mai buni în orice zi, deşi tendinţa este ca mulţi să lase bunătatea pentru Crăciun şi zile de aniversare. Tocmai ce îmi aminteam astăzi despre cel mai măreţ scop al vieţii, “să iubeşti pe Dumnezeu cu toată inima şi pe aproapele ca pe tine însuţi” şi sunt tot mai sigur că este cea mai pură motivaţie de a zâmbi sau a face un bine vreunui străin.

ia-un-zambetCe te-ar putea face să te gândeşti la binele celui ce nu te iubeşte? Sau la binele celui ce nu te cunoaşte, ori a celui ce te duşmăneşte? Pentru mine este motivaţia că sunt iubit de Dumnezeu, şi asta îmi face sufletul să fie bun cu alţii.

Aaa, şi gândeşte-te ce schimbări poate face un zâmbet!

Advertisements
 
Leave a comment

Posted by on December 21, 2014 in Incurajare, Mă inspiră

 

Tags: , ,

Scrie părerea ta ...

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: