RSS

Ca să iubeşti binele, trebuie să vezi uneori răul.

30 Nov

 What if i told you that there is someone trying to steal you joy?

“The Devil’s main business is to keep you from seeing glory in the Gospel. The Gospel is the Gospel of the glory of Christ”  .  John Piper

Am avut ceva dubii în privinţa discuţiilor despre diavol, pentru că oamenilor li se pare absurd uneori ca el să existe. Şi da, sunt de acord că felul în care este portretizat diavolul în desene animate sau în filme ne face să-l vedem îngrozitor şi nu am vrea să credem că aşa ceva există.

Totuşi am văzut prea multe ştiri cu copii musulmani care se auto-flagelează în Statele Unitecrime făptuite tot de musulmani în sinagoga din Israel, islamişti care decapitează creştini şi pe cine simt ei că e bine prin Irak, Siria.

Am citit şi despre poliţistul american care a ucis un negru doar pentru că .. era negru.

O ştire teribilă despre legalizarea sexualităţii între copii de 13-17 ani, în Marea Britanie..

Ah, şi despre părinţii care au fost arestaţi în Germania pentru că nu-şi lasă pruncii să meargă la lecţiile de educaţie sexuală de la grădiniţă! Nu-i aşa că este ciudat?

Sunt veşti urâte de război în Ucraina şi au fost deja ucişi peste 4000 de oameni în ultimul an pe acolo.

Am auzit cum politicieni care conduc ţara mint cu neruşinare în faţa televizorului. Din nou şi preoţi care “vând pe Dumnezeu” pentru a avea mai mult lux.

Am urmărit şi o emisiune despre nunţi în care un tânăr şi o tânără,  tatuaţi  din cap până în picioare, au făcut nuntă cu muzică heavy metal, cu grohăituri, iar la final mirele a dansat cu prietenul lui homosexual (care era îmbrăcat în rochie de mireasă). Nu-mi venea să cred că există aşa ceva..

Cântăreţi faimoşi care … se dezbracă în videoclipuri, ori mimează acte sexuale la deschidere de concerte. Şi nu le pleacă publicul. Voi nu vedeţi? Vă vine să credeţi unde s-a ajuns?

SGood-Evilă continui lista? Mie îmi este destul de clar că diavolul este prezent, foarte prezent, are mulţi fani şi aceştia îi urmează îndemnurile. Ţări încep să cedeze, oamenii acceptă astfel de ştiri ca fiind normale şi mai trist este că unii ajung în tabăra acetuia pentru plăceri, sau “prajituri” (ştiţi gluma, nu? “Come to the dark side. We have cookies!”)

Diavolul nu este urât, cine a zis că este urât şi roşu? Dimpotrivă poate lua chip de înger luminos, aşa cum am găsit scris în Biblie.  El nu este urât; este rău. El nu este urât, dar face pe oameni să devină urâţi; este chiar priceput în treaba asta. Dacă ar fi corect să judecăm răutatea unui om după aspectul fizic,  atunci cei mai frumoşi oameni nu ar trebui să fie capabili de a face răul. Şi totuşi, hai să fim realişti, multe femei frumoase îşi părăsesc copiii, sau îşi înşeală bărbaţii (şi mai ales invers).  Atunci de ce spunem că diavolul e slut?

Deci diavolul pare “băiat de treabă” şi tocmai pentru că pare îşi face loc repede la conversaţie cu noi. Este ca genul acela de persoană care te ţine de vorbă, te duce cu zăhărelul, te laudă, te face să te simţi important … doar ca să se folosească de tine. Este, aşa cum spunea predicatorul Vladimir Pustan, “precum chelnerul care îţi aduce toate felurile de mâncare, tot ce vezi în meniu, dar îţi cere ca notă de plată sufletul tău.”

Pericolul este că acest “băiat de treabă” conversează cu gândurile tale, în şoapte care, zici că sunt ale tale. Conversează cu tine tocmai când vezi ceva ce-ţi place, şi este gata să te servească..Te face să te gândeşti numai la tine, te îndeamnă să iubeşti pământul acesta întocmai ca personajul din romanul lui Liviu Rebreanu, “Ion”, care a sărutat pământul  ca fiind iubirea vieţii lui, scopul pentru care trăieşte. Da, exact senzaţia aceasta o simţim fiecare dintre noi, mai în glumă, mai în serios. Sărutăm “pământul” de parcă ar fi tot ce vrem!

..ne poate amăgi să alergăm în direcţia greşită şi să credem că alergăm bine. Chiar poate. Chiar îi face plăcere! Asta este slujba lui! S-a angajat singur în treaba asta, dar putem să-l concediem – dacă pot să mă exprim în felul acesta.

La final de gânduri,

… vă provoc ca de la creştin la creştin să citiţi versetele de mai jos iar, dacă nu crezi în Dumnezeu răspunde-mi la întrebarea: “Cum a apărut conştiinţa omului, acest centru al gândirii şi al discenerii dintre bine şi rău?”.

Eu am văzut prea multă răutate ca să mai iubesc pe cel care îl provoacă. Aş vrea să privesc la Cel care provoacă binele în Universul acesta şi să mă minunez, şi nu doar să privesc ci să se ia şi la mine.

Coloseni 3

1. Daca deci ati inviat impreuna cu Hristos, sa umblati dupa lucrurile de sus, unde Hristos sade la dreapta lui Dumnezeu.

2. Ganditi-va la lucrurile de sus, nu la cele de pe pamant.

3. Caci voi ati murit, si viata voastra este ascunsa cu Hristos in Dumnezeu.

4. Cand Se va arata Hristos, viata voastra, atunci va veti arata si voi impreuna cu El in slava.

5. De aceea, omorati madularele voastre care sunt pe pamant: curvia, necuratia, patima, pofta rea si lacomia, care este o inchinare la idoli.

6. Din pricina acestor lucruri vine mania lui Dumnezeu peste fiii neascultarii.

7. Din numarul lor erati si voi odinioara, cand traiati in aceste pacate.

8. Dar acum lasati-va de toate aceste lucruri: de manie, de vrajmasie, de rautate, de clevetire, de vorbele rusinoase care v-ar putea iesi din gura.

9. Nu va mintiti unii pe altii, intrucat v-ati dezbracat de omul cel vechi cu faptele lui,

10. si v-ati imbracat cu omul cel nou, care se innoieste spre cunostinta, dupa chipul Celui ce l-a facut.

11. Aici nu mai este nici grec, nici iudeu, nici taiere imprejur, nici netaiere imprejur, nici barbar, nici scit, nici rob, nici slobod, ci Hristos este totul si in toti.

12. Astfel, dar, ca niste alesi ai lui Dumnezeu, sfinti si preaiubiti, imbracati-va cu o inima plina de indurare, cu bunatate, cu smerenie, cu blandete, cu indelunga rabdare.

13. Ingaduiti-va unii pe altii, si daca unul are pricina sa se planga de altul, iertati-va unul pe altul. Cum v-a iertat Hristos, asa iertati-va si voi.

14. Dar mai presus de toate acestea, imbracati-va cu dragostea, care este legatura desavarsirii.

15. Pacea lui Hristos, la care ati fost chemati, ca sa alcatuiti un singur trup, sa stapaneasca in inimile voastre, si fiti recunoscatori.

16. Cuvantul lui Hristos sa locuiasca din belsug in voi in toata intelepciunea. Invatati-va si sfatuiti-va unii pe altii cu psalmi, cu cantari de lauda si cu cantari duhovnicesti, cantand lui Dumnezeu cu multumire in inima voastra.

17. Si orice faceti, cu cuvantul sau cu fapta, sa faceti totul in Numele Domnului Isus si multumiti, prin El, lui Dumnezeu Tatal.

Advertisements
 
Leave a comment

Posted by on November 30, 2014 in Creştinism

 

Tags: , , , , ,

Scrie părerea ta ...

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: