RSS

Când “furnicile” protestează. Despre alegeri.

15 Nov

a bug's life quoteSâmbăta trecută am vizionat “A Bug’s Life“, împreună cu nepoţii. Nu este recent apărut, dar acest desene-fabulă exprimă o realitate valabilă pentru orice om şi orice popoare. Şi aş vrea să-l recomand acum, că tot se potriveşte cu ceea ce se întâmplă în ţară..

Este vorba despre un muşuroi de furnici, aflat sub “papucii” unui mic grup de lăcuste. Un fel de comunism cu acte în regulă, unde unii strâng şi alţii mănâncă, unii muncesc şi alţii cheltuiesc.

Povestea se termină cu bine atunci când furnicile îşi dau seama că unitatea lor le face mai puternice decât o mână de greieri.  Am să vă las ultima scenă din această fabulă animată.

Şi noi suntem un fel de furnici, dacă îmi permiteţi, pentru că puterea individuală de a schimba lucrurile din ţară este mică. Ce putem schimba noi în Guvern? Suntem atât de scârbiţi de politică şi felul cum se practică în România încât evităm discuţiile despre aceasta ori, eventual, ajungem să vorbim cu mânie despre nedreptăţile de-acolo.

Nici tăcerea nu este bună. În astfel de situaţii ne face părtaşi grosolăniilor şi poate fi semn de încuviinţare a celor ce se întâmplă.  Tăcerea spune “Şi-aşa nu avem ce schimba”, de aceea nu e semn bun când facem linişte. Cred că fiecare dintre noi avem o anumită influenţă în jurul nostru şi ar fi bine să o folosim – nu prin jignirea unuia – ci prin recomandarea variantei mai bune.

Şi totuşi putem face ceva! Ai observat că ţie, ca om, ţi-e frică să stai pe un muşuroi de furnici? De ce ar fi diferit în politică? Ultimele evenimente din România îmi aduc zâmbetul pe buze… Să văd zeci de mii de români care protestează împotriva nedreptăţii, chiar şi în Focşani, împotriva unui partid cu fapte comuniste, împotriva corupţiei… este uimitor!

Atât timp cât este democraţie putem vorbi! Putem alege! Şi alegem ca viitorul preşedinte să fie sub aceleaşi legi care ni se aplică şi nouă, un preşedinte care să fie simplu, egal cu noi. De aceea îl apreciez pe Iohannis, de aceea apreciez democraţia!

Mai jos este unul dintre proteste. 20 000 de clujeni împotriva candidatului PSD.

Advertisements
 
Leave a comment

Posted by on November 15, 2014 in Film, Informativ, Mă inspiră

 

Tags: , , ,

Scrie părerea ta ...

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: