RSS

“Alege binele ca să trăieşti..”

13 Nov

NeedToBreathe – “Multiplied”

Există modul nostru de a face lucrurile, şi modul lui Dumnezeu de a face lucrurile. Normalul este atunci când facem lucrurile în felul Lui, şi anormalul este atunci când le facem fără să ţinem cont de părerea Lui.

C.S. Lewis explica în binecunoscuta lui carte că există o Lege, mai presus de celelalte legi, numită “Legea Naturii Umane”. Ceea ce încearcă autorul să spună este similar cu ceea ce scrie în epistola către Romani, anume “lucrarea Legii este scrisă în inimile lor”. 

Orice om este supus în orice clipă la acţiunea câtorva seturi de legi, dar există numai o singură lege pe care are libertatea să nu o respecte. Ca şi corp [fizic], el este supus gravitaţiei şi nu o poate încălca; dacă îi dai drumul în aer, fără să-l susţi într-un fel oarecare, el nu are mai multă libertate decât o piatră în cea ce priveşte căderea. Ca organism, el este supus diferitelor legi biologice pe care nu le poate încălca, întocmai cum nici animalele nu le pot încălca. Cu alte cuvinte, el nu poate încălca acele legi care îi sunt comune lui şi altor lucruri; dar legea care este specifică naturi sale umane, legea pe care nu o are în comun cu animalele, cu plantele sau cu lucrurile neînsufleţite, este cea pe care o poate încălca dacă alege să o facă. (Creştinismul redus la esenţe)

children mutilateScriu acestea pentru că am văzut ceva trist, ceva îngrozitor ! Copii ai americanilor, cu religia musulmană, au ajuns să se automutileze pentru că aşa le cere religia lor. Se întâmplă deci în Atlanta, un stat american, aceleaşi obiceiuri oribile despre care auzeam că se întâmplă în Irak, Pakistan, Siria, ş.a. Unde e protecţia copilului? – Vă zic eu, e valabilă doar pentru unii. Unde este libertatea? Vedeţi cum fiecare “religie” îşi caută libertăţile proprii..? Au şi ei un dumnezeu, dar cu siguranţă Dumnezeul meu nu cere mutilare…

hear speak listenÎmi rămâne să cred că omul alege singur să fie orb şi să nu vadă ce este bine şi ce este rău, omul alege singur să-şi astupe urechile ca să nu audă adevărul, omul se încăpăţânează să ‘înghită’ răul tocmai cum se strâng unii de nas să bea nu-ştiu-ce-medicament. Şi, ca să fie completă descrierea, omul îşi pune mâna la gură ca să nu spună adevărul, lăsând pe alţii să creadă minciuni.

Care este soluţia?  

Trebuie să ne dorim să alegem binele şi dincolo de “bine”, dacă am putea să tragem cortina am vedea pe Dumnezeu. De la El vine orice schimbare bună, orice suflare , orice gest şi orice realizare bună. Chiar şi cei răi, când fac binele, respectă îndemnul pe care l-a lăsat Dumnezeu în conştiinţa oamenilor.

Şi versurile din cântecul de mai sus explică soluţia. Este dragostea lui Dumnezeu, care poate să schimbe pe om din pornirile lui animalice, către ceva demn, preţios. Trebuie doar să ne predăm voii Lui şi să căutam acel “design” pe care ni l-a făurit. Merită!

Your love is like radiant diamonds
Bursting inside us we cannot contain
Your love will surely come find us
Like blazing wild fires singing Your name

God of mercy sweet love of mine
I have surrendered to Your design
May this offering stretch across the skies
And these Halleluiahs be multiplied

Advertisements
 
Leave a comment

Posted by on November 13, 2014 in Creştinism, Cărti, Muzică bună

 

Tags: , , ,

Scrie părerea ta ...

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: