RSS

Ce poate face din noi campioni?

22 Oct

Ce poate face din noi campioni?

Simona-Halep-stretch-940Cum să nu te gândești la aşa ceva când toți românii o lauda pe Simona Halep pentru ultima ei victorie? Şi de ce să n-o laude, mai ales acum că a învins-o atât de uşor pe campioana mondială la tenis feminin, Serena Williams.

E frumos să vezi astfel de situaţii pentru că acestea schimbă ceva în tine.  Îţi dovedesc că recordurile pot fi depăşite, că o necunoscută poate deveni, în scurt timp, mai talentată decât o campioană sau că perseverenţa este răsplătită în timp.

Nu vreau să creez imaginea că trebuie să ne dorim să strălucim pe LED-urile de la televizoare sau prin ziare şi afişe publicitare. Asta n-ar fi chiar greu! De fapt vedem asta prea des, acum că narcisismul este la modă pe Facebook, sau acum când multe tinere devin modele peste noapte dacă pozează în nu-mă-interesează-ce-reviste. Problema este că prea puţini încearcă să exceleze în ceva bun.

Am simţit puţină oftică. Apoi atâtea de multe ştiri, poze, şi aprecieri pentru Simona pe Facebook parcă m-au întărâtat mai mult. M-am ofticat că am avut mulţi ani pierduţi cu ochii în jocurile pe calculator şi atâtea veri cu mintea seacă-seacă la televizor.  Nici acum nu mi-a trecut oftica, vă zic sincer. Nu ajungeam eu campion de tenis, pentru că abia joc-slab de 3 ani, dar îmi umpleam timpul cu ceva mai util.

Ce face din noi campioni? 

Cred că ambiţia cununată cu exerciţiul.

ambitie determinareSunt sigur că Simona n-a fost la antrenamente cu telefonul mobil în buzunar, ca să mai trimita un sms , ori să verifice Facebookul. Trebuie să-ţi doreşti să faci ceva bun cu viaţa ta şi sunt sigur că multe lucruri te trag înapoi. N-ai cum “să joci cu greutăţi în buzunare”.

Trebuie să ne amintim mereu că sunt două sporturi pe care trebuie să le practicăm: sportul minţii şi sportul trupului.

Mai jos vă las o chestie imposibilă pentru majoritatea, dar posibilă pentru ambiţioşi. Să mergi repede să faci ceva productiv mai apoi:)

Advertisements
 
Leave a comment

Posted by on October 22, 2014 in De apreciat!, Motivaţional, Provocare, Sport

 

Tags: , , , ,

Scrie părerea ta ...

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: