RSS

Life is fragile! (King & Country – Without you)

17 Oct

Printre cele mai profunde cântece de dragoste pe care le-am ascultat, “Without you”, este inspirat din viaţa cântăreţului din videoclip, dintr-un moment foarte dificil de boală. Şi când se vede mai bine frumuseţea dragostei decât în momente ca acestea?

La ce te-ai gândit în timp ce ascultai povestea din cântec? La persoana pe care o iubeşti cel mai mult, nu-i aşa? Speri sa nu ţi se întâmple niciodată să fii în postura de a o pierde.

Şi totuşi se întâmplă chestiile acestea, şi nu rar! Mi-au venit în minte mai multe întâmplări dar am să mă rezum la una mai recentă. Este povestea unui prieten, Marius, care s-a căsătorit recent. Am fost la nunta lui în vară, cred că sunt doar două luni de atunci, când era atât de sănătos şi zâmbitor. La scurt timp după nuntă au început să apară nişte probleme de sănătate destul de grave. Cred că a stat în spital cam 2 săptămâni, a fost operat şi încă mai suferă.

Cât de repede ne mai supărăm după ce ne programăm concediul cu luni de zile înainte şi tocmai atunci plouă sau avem vreo durere de măsea. Dar cum o fi să “îţi programezi începutul de viaţă de căsnicie” şi să dai de piatră la rinichi, internare în spital, operaţie şi o lună de dureri imediat după nuntă?!  Sau cum te simţi când eşti pe punctul de a pierde tocmai pe persoana pe care o iubeşti cel mai mult? Desparţire, moarte, ambele dor!

life is fragileMă bucur că a fost externat şi se simte mai bine, dar imaginează-ţi ce fel s-a simţit soţia lui în perioada aceasta. Imaginează-ţi cât de repede se pot clătina visele şi ce dureros este să vezi negură când te aşteptai să fie soare.

Ne amintim că viaţa e fragilă şi, de ce nu, că nu ne aparţine. Trupul e un împrumut pe care ni l-a dat Dumnezeu ca să trăim cât mai frumos şi să molipsim şi pe alţii să devină oameni cu inimă bună şi cu gândul la cer.

Să avem grijă să iubim, să apreciem la  timp ca să nu avem regrete mai apoi. Cât de frumos este să ţi se zică “Nu sunt pregatit să traiesc fără tine!”.  Astfel de momente te aduc înapoi pe genunchi, unde mai ceri zile de la Dumnezeu. Apoi încerci să trăieşti altfel pentru că ştii că este nevoie de tine şi începi să preţuieşti mai mult persoana de lângă tine. Este bine să fii iubit şi să ţi se spună că eşti indispensabil, dar nu uita să iubeşti şi tu.

Am citit recent o carte de Ravi Zacharias, care spunea:

“Viaţa dar şi caracterul unei persoane sunt mai fragile decât credem. Fiecare relaţie ar trebui să fie însoţită de avertismentul: “Fragil! A se mânui cu grijă.”.

Avem persoane foarte valoroase în vieţile noastre. Nu uita să le preţuieşti aşa cum trebuie!

Nu uita să iubeşti!

Advertisements
 

Tags: , , , , , , ,

Scrie părerea ta ...

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: