RSS

Uneori, renunţarea te face mic…

05 Sep

TSpooked-horse-galloping-through-foggy-fall-forestocmai ce mă uitam la nişte clipuri cu şi despre cai. Mă fascinează să privesc la creaturile acestea, mă bucur când  văd cai sănătoşi, puternici şi apoi îmi place să îmi imaginez că aş fi în locul călăreţilor din filmări..

Tot privind, mi-a adormit nepoţelul în braţe. Simt o mare satisfacţie când se întâmplă treaba asta. Mi se pare una dintre cele mai fascinante gingăşii ale vieţii să  vină un copil şi să  ţi se aşeze în braţe ca pe canapea, gata să adoarmă, apoi să-l duci în braţe, să-l culci pe un pat şi să-i dai o sărutare pe frunte..

Avea două canapele pe lângă scanul meu.. dar dorinţa de afecţiune şi plăcerea lui de a-mi sta în braţe l-au făcut să aleagă “un pat mai puţin comfortabil”:). Nici nu şi-a dat seama de bucuria mea.

Pe alt plan.. 

La fel, nu cred că îşi dă seama de greutăţile vieţii care urmează să apară.

Aşa e viaţa… Cei mici îşi construiesc copilăria pe spinarea noastră, fără să ducă greul. Şi ce mult tânjim să devenim adulţi!!! Toată copilăria  visăm la  vremea când vom fi adulţi, când vom putea face “ce vrem” – fără să ştim ce ne aşteaptă..

Este greu să fii liber, să iei propriile decizii cu privire la viaţa ta. Mai ales când descoperi că alegerile tale puteau să te nenorocească; mai ales după anumite “căderi de pe cal”. Plimbarea cu calul este foate plăcută şi sigură, dar dacă ne rezumăm la o viaţă monotonă nici nu trebuie să ne aşteptăm la mari realizări.

“E posibil să pierzi, dar dacă nu încerci nu o să afli niciodată dacă poţi caştiga.”

M-am riscat de mai multe ori şi ştiu cum este să cazi de pe cal la viteză mare. Am căzut de vreo trei ori mai serios, iar una dintre căderi este filmată pe undeva. A durut, dar cea mai mare frustrare, pe moment, era că mi-era frică să mă mai urc. Treceau, poate, mai bine de 10-15 minute până să mai am curaj. Dacă aş fi încetat să mai urc pe cal, ar fi fost un lucru uşor de înţeles…

Dar ce faci când ai eşecuri profesionale în viaţă, pe plan sentimental, sau spiritual? (acele eşecuri în ramurile esenţiale ale vieţii) Atunci este şi mai mare frica să mai “urci”. Cunosc câteva persoane care au renunţat la curaj, au capitulat şi vieţile lor par atât de mici acum..

Cum ne putem ridica dupa eşec? Ce ne poate motiva? – cred că am să caut răspunsuri zilele acestea.

Doamne, dă-ne înţelepciune..

Advertisements
 
Leave a comment

Posted by on September 5, 2014 in Cugetare, Motivaţional

 

Tags: , , , , , ,

Scrie părerea ta ...

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: