RSS

Ce este Ebola? Povestea a doi doctori care au luptat cu acest virus.

23 Aug

Ce este Ebola?

Cu siguranţă a ajuns zvonul despre Ebola şi la urechile voastre. Este un virus mortal care s-a răspândit din Martie 2014 tot mai mult în Africa de vest. Până în prezent din 2.615 cazuri de Ebola, 1.427 au fost mortale în patru ţări din Africa de Vest, potrivit ultimului bilanţ realizat de Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS).

Nu există vaccin oficial (în multitudinea de descoperiri medicale ale zilelor noastre) iar acesta este un semn îngrijorător; aşadar rata mortalităţii este de la 60% la 90%. Uite mai multe informaţii despre virus:

Şi de ce ne-ar interesa treaba acesta? Mulţi dintre noi stăm în colţişorul nostru din oraş, comfortabili sau nu, dar foarte dezinteresaţi de soarta lumii.  Cred că este bine să ne informăm despre astfel de lucruri din timp pentru că acestea fac parte din viaţa noastră – este vorba despre generaţia noastră. Mai ales în secolul vitezei când nu doar informaţiile se transmit repede ci şi bolile..

Suntem atât de interesaţi de propria fiinţă încât ne este teamă să vizităm un bolnav de-al nostru (cu boală tratabilă), de teamă să nu se ia.

Ne speriem repede de astfel de ştiri, le evităm… Fugim prea repede de moarte dar , de cele mai multe ori, fugim când nu ne urmăreşte. Când moartea pune ochii pe tine, … stai tu liniştit , nu scapi!

Trebuie să ne pese şi să simţim împreună cu aceştia  măcar prin rugăciunile noastre. (evitaţi ştirile stupide cu marile vedete – nu aveţi ce învăţa de acolo)

Am vizionat istoria a doi medici din mijlocul acestei epidemiişi am fost încurajat de atitudinea lor.

ebola doctors

1.Dr. Kent Brantly (33 ani), este un doctor american care a plecat în octombrie 2013 spre Liberia. A simţit că Dumnezeu îi cere mai mult decât belşugul din SUA, şi s-a încris să slujească pacienţilor din Liberia. În Martie 2014 a apărut virusul Ebola în zonă, şi totuşi nu a fugit acasă. A ales să slujească şi să pregătească alte cadre medicale pentru tratarea pacienţilor care urmau să fie infectaţi cu acest virus. Pe 23 Iulie s-a îmbolnăvit şi el de acest virus..

Ştirea aceasta a străbătut continuu canalele de ştiri americane şi a atras atenţia asupra epidemiei crescânde Ebola. Deşi se aştepta să moară, şi era pregătit pentru aceasta, dr Kent s-a vindecat şi este recunoscător lui Dumnezeu pentru această minune.

El atrage atenţia poporului american să continue rugăciunile pentru Liberia.

 

 2. Dr. Sheik Umar Khan (39 ani) – de data aceasta – doctor local, din Sierra Leone. Era cel mai bun specialist Ebola din ţara sa şi nu a dat înapoi la apariţia epidemiei acesteia. Anii trecuţi au existat cazuri de 3-4 persoane decedate în urma acestei boli dar nici nu se compară cu epidemia de acum (1400 morti…), şi totuşi dr. Sheik a rezistat eroic, tratând peste 100 pacienţi Ebola.

  Părinţii l-au sfătuit să se ferească de pacienţii cu Ebola, dar acesta a luptat cu râvnă pentru stoparea virusului şi tratarea acelor pacienţi. La fel ca şi doctorul american, acesta a căpătat virusul numai că, la scurt timp, a murit.

Familia lui privea acum spre cer zicând: “Nu ai murit degeaba. Ai murit pentru umanitate!” Iar ţara sa îl priveşte ca  pe un erou naţional.

 

Iată genul de eroi de care are nevoie omenirea: oameni care îşi riscă viaţa pentru supravieţuirea altora.

Avem multe de învăţat de la ei şi îmi dau seama că astfel de istorisiri ar trebui să mai scuture din egoismul nostru şi din dorinţa de a trăi doar pentru noi înşine.

Advertisements
 
Leave a comment

Posted by on August 23, 2014 in De apreciat!, Despre oameni, Informativ

 

Tags: , , , , , , , ,

Scrie părerea ta ...

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: