RSS

Obscenitatea este şi ea tot o libertate

11 Jul

super-funny-quotes-jokesAm găsit reduceri pe Emag, la cărţi, aşa că mi-am vârât şi eu nasul să văd ce aş putea să-mi mai cumpăr. Chiar sunt reduceri în perioada aceasta! 🙂 Dar căutând carţi printre Dostoievski, Creangă, Twain, cărţi de bucate şi grădinărit am văzut atâtea titluri şi poze de copertă obscene! Mi-era ruşine să mai caut! Şi eram doar la rubrica “beletristică”… Dacă am găsit obscenităţi în anumite cărţi fără titluri explicite, nici nu vreau să-mi imaginez ce se poate găsi în cărtile acelea care exprimă clar conţinutul.

Am trecut, în vizită, pe la alte bloguri şi am găsit aceiaşi problemă.

În trecut, pe când vizionam mai multe filme,  era mereu acolo.

Acum se aude la radio, în versuri precum “frige, frige, nicio cisternă cu apă n-o stinge”, “stinge lumina”, sau altele difuzate fără jenă la supermaketurile publice. Să mai zic şi de videoclipurile de la piesele acestea?

Zilele trecute eram pe la un prieten. Avea televizorul deschis şi tocmai începuse o emisiune “plaja lui Teo”. Discuţii cu vedete…  De-a dreptul plictisitoare! Dar şi realizatorii emisiunii ştiau  că publicul se plictiseşte  aşadar, la fiecare minut, arătau cadre cat mai provocatoare cu nişte dansatoare în costum de baie.

Acum ..fetele din emisiunea lui Teo par să fie la fiecare colţ de stradă. Cel puţin, ieri, aşa mi s-a părut. În plus le văd din ce în ce mai des şi pe Facebook. Înţeleg că fiecare este liber să facă ce vrea dar … vreau să cred că mai există bunul simţ!!

Obscenitatea este şi ea tot o libertate.

Dar este din genul acela de libertăţi care cere mai mult, este o libertate care ţipă după mai multe drepturi. Este o libertate grosolană care încalcă libertăţile altora.

Nu sunt împotriva libertăţii! Trăiască libertatea! Dar libertatea trebuie înţeleasă într-un fel bun, trebuie tratată cu grijă.  Şi-aşa este atât de greu pentru mintea unui bărbat să se păstreze decentă! De ce at­âta insistenţă, de ce atâtea reclame?

freedom-is-a-possession-of-inestimable-value-quote-1Trebuie să înţelegem că tot ceea ce recomandăm, ce scriem sau postăm pe Facebook, fiecare vestimentaţie purtată, fiecare vorbă pe care o spunem aduce o schimbare în jurul nostru. Iar dacă alegem să promovăm indecenţa vom crea o generaţie concentrată pe pofte, pe plăceri, superficialitate în relaţii şi tot mai multă devastare în familii.

Să fii indecent/ă, provocator/oare sau obscen/ă este o libertate, deci o alegere!

OBSCÉN adj. 1. deșănțat, imoral, impudic, indecent, necuviincios, nerușinat, pornografic, scabros, scârbos, trivial, vulgar, (livr.) licențios, (înv. și pop.) scârnav, slobod, (reg.) porcotos, (fam.) deșucheat, porcos, (fig.) decoltat, deocheat, îmbălat, picant, piperat, porcesc, spurcat.(O glumă ~; vorbe ~.

Te rog, alege să nu fii…!:)

Advertisements
 
Leave a comment

Posted by on July 11, 2014 in Aşa NU!, Critică, Cugetare

 

Tags: , , , ,

Scrie părerea ta ...

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: