RSS

Film ” Secretariat” – povestea unui cal de curse

04 Jul

Dacă îţi plac  filmele pentru familie, filmele  motivaţionale, şi mai ales dacă preferi să vezi un film inspirat din realitate cred că “Secretariat” este alegerea potrivită.

secretariat posterFilmul este povestea reală a unui cal de curse, Secretariat (30 Martie 1970 – 4 Octombrie 1989), unul dintre cei mai buni cai de curse din secolul 20. În 1973 a câştigat trei dintre cele mai grozave curse de cai numite “Tripla Coroană”, performanţă care nu a fost depăşită nici până în ziua de azi. Deci un cal foarte rezistent şi ambiţios..

Dacă nu ai trecut prea des pe blogul meu, poate nu cunoşti faptul că îmi plac  caii. Sunt fascinat de creaturile acestea şi am avut ocazia să lucrez o vară cu nişte cai dresaţi, de echitaţie. Într-adevar pot fi animale neînfricate, dar în multe alte privinţe sunt la fel de temători ca şi noi – copiază din caracterul stăpânilor lor.

Pot fi şi blânzi, dar pot fi şi sălbatici. Pot fi chinuiţi la căruţă sau pot alerga la cele mai cunoscute concursuri de cai. Soarta lor depinde foarte mult de stăpânii lor, la fel cum şi soarta lui Secretariat a depins foarte mult de încurajările şi ambiţia stăpânei lui, Penny Chenery.

Cred că frumuseţea filmului constă tocmai în faptul că ne arată un moment din istorie, din care putem învăţa. Putem învăţa de la un animal ambiţios! Sunt atâtea scopuri nobile pentru care putem “alerga”  şi ne lipseşte câteodată tocmai ceea ce avem mai multă nevoie – motivaţia, încăpăţânarea de a reuşi…

Ultima cursă mi s-a părut cea mai înălţătoare!

 

Iată şi cursele reale (preferabil, de vizionat după film! *_*)

Advertisements
 
1 Comment

Posted by on July 4, 2014 in Film

 

Tags: , , , ,

One response to “Film ” Secretariat” – povestea unui cal de curse

  1. iluminisme

    July 7, 2014 at 2:33 pm

    suna bine 🙂

     

Scrie părerea ta ...

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: