RSS

Restore the love

26 Jun

Foarte interesante versurile. Într-o lume prea grăbită, şi dragostea a început să semene cu un meniu de la McDonald’s. Dragostea fast-food arată bine, îţi face poftă, e bună la gust, dar nu ţine de foame şi nu face bine la sănătate.

Nu mai este loc pentru dragostea adevărată, pentru că există multe alte lucruri ‘mai importante’. Există facultatea, există carieră, există distracţia şi libertatea de a face ce vrei, alte plăceri, etc.

10152561_735962483142127_714323243502194465_nExista un cântec vechi “Dar unde dragoste nu e, nimic nu e”; desigur deviza zilelor noastre este inversată: “dar unde facultate nu e, nimic  nu e!”, “dar unde bani nu e* nimic nu e”, “unde apartament nu e, dragoste nu e”. Dragostea devine secundară. Desigur, unii profită de dragoste, fără să pornească vreun angajament, dar eu nu numesc asta dragoste!:)

 

true love stays

Dragostea adevărată înseamnă angajament – commitment , cum zice cântecul – şi angajamentul acesta ne schimbă priorităţile. De ce am ajuns să ne purtăm ca şi cum dragostea ar fi ultima pe listă?

Două discuţii recente

–          Vorbeam cu o prietenă, care urmează să intre la facultate. Spunea că ea vrea mai întâi să termine facultatea şi apoi să îşi facă prieten, abia apoi să se căsătorească. Şi dacă găseşti o persoană foarte deosebită în anul 1, ce faci? Deci dragostea se programează?

10155347_689580484437473_1679393569380703097_n          Vorbeam cu o bătrână, la care am observat lipsa de afecţiune faţă de soţ. Mi-am luat curaj şi i-am spus că nu văd bine relaţia lor. Mi-a spus: “cum sâ-l iau de mână şi să-l îmbrăţişez? Acum 20 de ani, când fusese plecat într-o delegaţie, mi s-a făcut dor de el. A venit acasă, i-am sărit în braţe să-l sărut, şi m-a respins. De-atunci nici că nu l-am mai luat în braţe, nici sărutat..” – Da, este absurd ştiu, şi eu am rămas mirat de modul de răzbunare!

Mie îmi sunt clare lucrurile. Dragostea nu este numai sentiment. Dacă ar fi aşa, n-ar mai avea loc tribunalele de divorţuri. Este sentiment+angajament+ altele. Dar cine poate să impună standardul dragostei?

Cine are autoritatea aceasta să decidă ce înseamnă dragostea? Unii zic că e bine şi parteneriatul – care durează până dispare dragostea “apoi n-are rost să ne chinuim unul pe altul” –, alţii susţin concubinajul, alţii poligamia, alţii homosexualitatea, sau alte nebunii.

Fiecare are dreptate, nu-i aşa? Şi-aşa “totul este relativ!”…

Greşit! Gândirea unora este relativă.Nu este posibil să aibă toţi dreptate, când susţin lucruri diferite. Dragostea este aceiaşi dintotdeauna, are aceleaşi legi, acelaşi mod de funcţionare. Cine respectă “regulile” o duce bine, cine nu le respectă suferă.

Ca să cunoaştem ce este dragostea, trebuie să ne întoarcem la rădăcinile ei. Cine a inventat-o?  Dumnezeu! Atunci, Dumnezeu poate să o repare!

                                                        Versuri

Nobody’s growing old together, we’ve made it easy just to quit
Love has become a negative percentage, why do we bother to commit

We’ve got a long list of excuses, ways we try to justify
Well, I propose to you the truth is, marriage does not have to die

[Chorus:]
I know you’re feeling like it’s falling apart and it can’t go on anymore
But God is a God who knows how to heal so just give it up to the Lord
And He will restore

He said with this ring I promise, and with I do she said forever
But right now if they’re being honest they don’t know if they’ll stay together
Let’s fast forward to the future after struggling on their own
They finally figured out they needed Jesus in the middle
Now I’m watching God rebuild their home

[Chorus]

The enemy tries to come and divide
Trying to get us to give up the fight
But darkness will always lose out to light
‘Cause we’ve got the power of Christ on our side

I see you growing old together
I pray I find a love like yours

So if you’re feeling like it’s falling apart and it can’t go on anymore
God is a God who knows how to heal so just give it up to the Lord
And He will restore

Like it was before
You may have strayed off course
But He will restore

Advertisements
 
4 Comments

Posted by on June 26, 2014 in Cugetare, Love and marriage, Muzică bună

 

Tags: , , ,

4 responses to “Restore the love

 1. Bursucel

  June 28, 2014 at 3:02 am

  Când am citit întrebarea Deci dragostea se programează? am zâmbit oarecum cu indulgență prietenei tale. E o naivitate să crezi că te poți feri conștient de așa ceva. E un sentiment care crește uneori fără să-ți dorești musai – e imposibil să o previzionezi, să îi dai un termen de realizare.
  Cât despre bătrână… aș pleda cumva în favoarea dânsei cu un I-a fost teamă de un al doilea refuz. Pur și simplu a învățat să își reprime pornirile…

  În rest… a fost o surpriză plăcută lectura, audiția… așa că nu plec fără să-ți urez Toate cele bune! 🙂

   
  • Mihu

   June 28, 2014 at 7:00 am

   Păi vârsta ajută mult naivităţii de a crede aşa ceva. Să crezi că te poţi feri de dragoste…
   Dar tot vârsta îi face pe unii prea pretenţioşi cu privire la dragoste , încât dragostea începe să fugă de ei. Asta pare o problemă cu mult mai mare..

   Mersi pentru gândurile tale 🙂

    
   • Bursucel

    June 28, 2014 at 8:59 am

    Hmmm… azi se pare că o să-mi iau onorariul pentru pledoarie și de la pretențioșii pe care i-ai menționat. Aș putea face trimitere la cea mai frumoasă definiție a iubirii pe care sigur și-au însușit-o, impresionați fiind de scena nunții din A walk to remember.
    Cer deci îngăduire și pentru pretențioși – când cunoști gustul roșiei de grădină dezvoltate firesc, normal că strâmbi din nas în fața roșiilor crescute cu lampa de ultraviolete… 😉

     
 2. Mihu

  June 28, 2014 at 9:12 am

  Bine. Aici îţi dau dreptate. Nu voi susţine superficialitatea , în mod conştient, niciodată. Doar că unii sunt atât de pretenţioşi încât nu le mai plac nici roşiile din grădină, nici cele din comerţ… 🙂

   

Scrie părerea ta ...

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: