RSS

Acasă înseamnă siguranţă şi iubire

21 Jun

Lecţie de la nepot.

Am petrecut ceva mai mult timp cu unul dintre  nepoţei. L-am reţinut aproape două săptămâni la noi acasă, fără părinţii lui, şi a fost o vacanţă destul de interesantă pentru el.

Are un spirit liber, fără prea multe temeri şi reţineri, măcar că este unul dintre cei mai cuminţi copii pe care îi cunosc.  Vorbeşte de unul singur la telefon şi adoarme fără să stea cineva cu el, să-i ţină companie. Ieri vorbea cu mama lui foarte detaşat la telefon, culcat pe spate, cu telefonul meu pe ureche. Propriile cuvinte, propriile întrebări şi răspunsuri în discuţia cu părinţii lui – la vârsta de doi ani consider că este un copil foarte educat.

Nu are atât de mult dor faţă de părinţi, sau … poate ştie prea bine să îşi controleze sentimentele pentru că nu are părinţi neiubitori, deloc:).. Doar că se simte iubit şi aici.

1958283_709217412483301_1019759471_nL-am iubit şi eu precum îl iubea şi tatăl lui, si tare îi mai plăcea. Sentimentul acela, pe care îl capeţi când vine la tine să se joace, apoi fuge şi aşteaptă să-l urmezi, este greu de descris. Şi rânjetul acela pur, izvorât din nevoia de a fi iubit şi din încrederea că aş fi capabil să-l iubesc mă facea să devin cu adevărat capabil de iubire – indiferent de cheful, sau disponibilitatea mea.

Cred că  la fel suntem şi noi, indiferent de vârstă. Ne simţim ACASA acolo unde suntem iubiţi, apreciaţi şi în siguranţă.

Ce căutăm?

Siguranţă şi iubire – iată, pe scurt, ceea ce caută majoritatea oamenilor. Acestea se găsesc în cercul familiei, dar nu poţi să rămâi veşnic cu părinţii. Aşadar pornim, fiecare dintre noi , în căutarea partenerului de viaţă care să ne ofere acestea. Dar nici graba nu este o soluţie, pentru că mulţi ajung să aibă parte de iubire – în special trupească – şi să nu aibă parte de siguranţă; apoi apar certuri, gelozii, despărţiri, divorţuri…

Şi eu caut iubire şi siguranţă, caut la fel de sincer precum nepoţelul meu. Doar că îmi dau seama că nu voi le găsi niciodată, pe acestea două, mereu constante, mereu, perfecte în relaţia cu vreun om. Nici părinţii, nici viitoarea soţie, nici prietenii nu-mi pot oferi acestea două în mod necondiţionat.

1939457_10152090664268267_1031556530_nMi-am dat seama că cea mai mare siguranţă şi cel mai profund sentiment de iubire, pe care le am, sunt atunci când îngenunchez şi mă rog lui Dumnezeu. Ştiu că El mă iubeşte necondiţionat şi niciodată nu îmi vrea răul. Tocmai de aceea, sentimentul de “Acasă” îl am oriunde mă pot ruga şi pot simţi prezenţa Lui.

Provocarea mea este să cauţi să fii genul de om care oferă iubire şi siguranţă, dar să nu uiţi că numai la Dumnezeu vei găsi acea siguranţă şi iubire perfectă.

Take me back to You
The place that I once knew as a little child
Constantly the eyes of God watched over me

Read more: Jaci Velasquez – I Will Rest In You Lyrics | MetroLyrics

Advertisements
 
Leave a comment

Posted by on June 21, 2014 in Cugetare, Muzică bună

 

Tags: , ,

Scrie părerea ta ...

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: