RSS

Un portofel returnat. După faptă – ce răsplată!!

19 Apr

Azi am citit o poveste frumoasă, reală şi demnă de pus în filme:) Măcar într-un scurt metraj. Este vorba despre o femeie, din etnia țiganilor , care a dovedit o educaţie mai bună decât au mulţi români şi alte naţii de popoare.

Ce ai face dacă ai găsi un portofel cu bani, pe stradă? Ai dubii?! Ştiu, îţi place să
crezi că-l vei returna (cu tot cu bani), dar în adâncul inimii poate că ai dubii. Mai ales pentru că de multă vreme îţi doreşti o  geantă nouă, sau o bicicletă performantă; măcar un mic concediu sau un smartphonee…  Bine, exagerez, poate tu eşti un om cu simţ civic foarte bun.

Loredana-Neagu portofel returnatDar dacă întreb: “Ce-ar face o ţigancă dacă ar găsi un portofel cu 1000 lei?”. Dacă mulţi n-au încredere în ei înşişi, cu siguranţă n-ar avea încredere nici în ţigani.

Loredana Neagu, 20 de ani, din comuna Berca, județul Buzău. A găsit pe stradă un portofel cu 1.000 de lei. L-a predat Poliției.     „Așa ne-a explicat mama de fiecare dată, atunci când găsim bani pe drum să-i returnăm la poliție”, a spus Loredana Neagu.” sursa digi24.ro

Loredana: “te făcuși, fa, vedetă!”. Uite-așa mă strigă lumea. Dar ce vedetă sînt eu, cînd vin acasă și copiii strigă “Mamii, dă de mîncare”, ce vedetă? Dacă ar fi, ar fi să găsesc și eu un loc de muncă, să pot să-mi cresc copiii ca lumea.” sursa catavencii.ro

 Până la urmă, n-aş fi judecat-o prea tare dacă ar fi luat banii, pentru că avea nevoie. În plus, nu e ca şi cum ar fi furat (deşi este o ilegalitate şi asta) dar… gestul este chiar uimitor. Cu doi copii flămânzi acasă şi fără loc de muncă, asemenea gest este aproape un sacrificiu. 

Surpriza foarte plăcută este că gestul ei, i-a adus o recompensă mai mare decât s-ar fi aşteptat vreodată! Dumnezeu are un fel plăcut de a răsplăti pe cei cu integritate, iar Loredana, împreună cu familia ei, va avea parte de o casă – construită pe gratis.

“Valorile pe care Loredana Neagu le-a arătat: cinste, corectitudine și respect sunt și cele pe care noi, la Habitat for Humanity România, le prețuim și le promovăm. Noi ajutăm oamenii ca Loredana și ne bucurăm că Realitatea TV este alături de noi în acest demers. Nevoia Loredanei de a avea o casă se pliază pe misiunea noastră de a eradica locuirea sărăcăcioasă și de a construi locuințe simple, decente și accesibile pentru grupurile vulnerabile”, a declarat Mario DeMezzo, director național Habitat for Humanity România.” sursa gadgetrends.ro

Deci…

Este o lecţie foarte bună pentru noi, pentru ca să mai renunţăm la prejudecăţi. Să cinstim umanitatea ţiganilor din jurul nostru şi să nu mai avem atâta încredere în cei care par frumoşi şi deştepţi. 

Şi.. să fim cinstiţi, chiar dacă nu ne vede nimeni. Chiar dacă nu vom primi răsplată. Este Cineva care vede şi binele nostru şi uneori ne răsplăteşte mai mult decât ne aşteptăm.

Advertisements
 
Leave a comment

Posted by on April 19, 2014 in De apreciat!, Despre oameni

 

Tags: , , ,

Scrie părerea ta ...

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: