RSS

Cum arată un Gentleman?

25 Mar

gentlemanAm descoperit o pagină, pe Facebook, special dedicată pentru băieţii “Gentleman”. Am vrut puţin să mă inspir dar cred că m-am păcălit singur.

Ceea ce înţelege autorul paginii despre Gentleman este mai mult privitor la înfăţişarea exterioară. Or’ definiţia originală duce mai mult la ideea de sensibilitatea inimii sau, mai bine zis, îmbrăcămintea inimii.

 Definiţie

O simplă definiţie din dicţionarul Webster afirmă că este vorba despre “un om care tratează pe celelalte persoane într-un mod plăcut şi politicos, având un discernământ foarte bun cu privire la ceea ce este corect.

gen·tle·man

: a man who treats other people in a proper and polite way

: a man of high social status

:  a man who combines gentle birth or rank with chivalrous qualities

:  a man whose conduct conforms to a high standard of propriety or correct behavior

Să prespunem că un băiat de 13-15 ani caută să descopere ce înseamnă a fi “gentleman” şi descoperă asemenea pagină. S-ar putea, din dorinţa sinceră de a deveni un gentleman, să fie influenţat negativ. Să devină un fotomodel şi nu altceva.

Îmi place să cred că un bărbat bine educat va prefera să fie curat, să se îmbrace frumos şi elegant, dar consider că accentul atât de conturat pe vestimentaţie ne duce repede la narcisism. Deja este lumea sătula de justini bubles (cum îi spunea fratele meu…), de ce să umplem lumea cu asemenea exemplare?

Cunosc, cu tristeţe spun, băieţi  care preferă să fie cei mai bine îmbrăcaţi şi atrăgători – metoda fazanului – din dorinţa greşită de a cuceri inimile fetelor. Frumoşi în exterior dar nişte bădărani în interior şi în intenţii. Ceata acestora e mare! Din ce în ce mai mare.

Mă bucur să cunosc şi gentlemani autentici care sunt, într-adevăr, politicoşi cu femeile, bătrânii, copiii , respectuoşi, decenţi în vorbă, gata să sară în ajutor, gata să apere pe vreo femeie sau copil batjocorit, mereu urcând scările înaintea femeilor, dar intrând mereu după femeie (mamă, soţie, prietenă, bătrânele, etc).

Nu sacoul, papionu’, tenişii şi ceasul prea mare te fac gentleman. Altfel politicienii, cântăreţii şi fotbaliştii ar fi cei mai Gentlemani. Gentlemanii adevăraţi nu insistă să apară la televizor, sau să-şi facă reclamă pe reţelele de socializare. De fapt, ştiu câţiva care nici măcar nu au aşa ceva.

Şi, dacă totuşi există gentlemani foarte la modă, aceştia nu vor sări ca fripţi în momentul când au fost călcaţi pe pantoful alb sau când s-a atins cineva de sacoul lor. Mai degrabă ar fi în stare să procedeze ca micuţul din filmarea de mai jos.

Ce înseamnă să fii gentleman?

Înveţi mai multe despre “gentleman” din filmarea de mai jos decât din toate site-urile de îmbrăcăminte bărbatească.

Advertisements
 
Leave a comment

Posted by on March 25, 2014 in Aşa NU!, Cugetare, Despre oameni, Provocare

 

Tags: , , , ,

Scrie părerea ta ...

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: