RSS

Omul care ‘latră’

23 Feb

dog barkingVorba asta mi-a trecut prin minte după una dintre greşelile mele “Ca un câine care latră la cine nu trebuie, aşa este acela care deschide gura când nu trebuie.”

Sunt momente în viaţă când dai drumul unor vorbe pe care nici măcar nu le-ai gândit înainte. Nişte păreri, poate nişte vorbe critice ori nişte dezamăgiri personale pe care trebuia să le discuţi, mai întâi, cu tine.

Apoi apare cearta…

Pe măsură ce continui cearta, te înjoseşti mai mult şi mai mult. Există riscul să fii mai tare de gură şi să câştigi discuţia, chiar dacă nu aveai dreptate, dar asta nu face nimic altceva decât să mărească josnicia ta.

Una este să faci o mustrare  când ai argumente şi ştii că ai dreptate. Altceva este să încerci să faci o mustrare, deşi nici măcar tu nu eşti sigur de argumentele tale, ci te bazezi mai mult pe ceea ce simţi în momentul acela.

Una este să faci o mustrare ca să îndrepţi pe cineva. Altceva este să faci o mustrare pentru a înjosi pe cineva, atunci când nu-ţi convine ceva.

Sunt sigur că ai avut ocazia să râzi la întâmplări precum cele de mai jos. Un pechinez mic încearcă să demonstreze ceva unui ciobănesc german.  O singură replică şi pechinezul rămânea istorie!:)

Ai grijă la atitudine!

O atitudine greşită te face să devii mic precum unul dintre aceşti pechinezi. Mic şi rău. Am experimentat asta, de curând, şi nu e amuzant. Poate în clip este amuzant dar … între oameni nu este.

Ai grijă!:)

Sau , ca să fii sigur, uite aici!:)

 

Advertisements
 
Leave a comment

Posted by on February 23, 2014 in Aşa NU!, Cugetare

 

Tags: , , ,

Scrie părerea ta ...

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: