RSS

După eşec..

25 Jan

Şi planurile care cad au un rost.

I’ve got all these plans piled up sky high
A thousand dreams on hold

Ce versuri interesante! Şi eu am adunat multe planuri, până la cer,… şi am experimentat cum este să cadă toate deodată, apoi să rămân doar cu “Ce-ar fi fost dacă..?”. Adevărul este că cine îşi face multe planuri are şi multe dezamăgiri;  iar acestea nu vin din prima, dar odată şi-odată tot vin.

Şi apoi .. mergi cu privirea în pământ o vreme şi, tot mergând aşa, începi să vezi rămăşiţe din planurile tale. În plus, te mai şi oftici că nu poţi să repari, nu poţi să dai “load game” unde ai greşit.

Desigur, vorbesc aici despre eşecuri. Eşecuri în privinţa aptitudinilor, în privinţa folosirii timpului, în relaţii, în familie, cu privire la viitorul nostru, la locul de muncă s.a. Sunt şi unele planuri care sunt aproape de eşec, moment când trebuie să  decizi dacă te mai zbaţi să reuşeşti sau renunţi. Despre asta … cred că am să scriu altă dată.

Avem şi planuri banale, dar avem şi planuri măreţe pentru care “am luptat’ fiecare dintre noi şi tocmai din motivul acesta nereuşita aceasta ne doare. Eşecurile mari … parcă ne usucă oasele. Mai ales când se adună mai multe deodată.

benfits-of-failure

  1. Este bine să mai să ai eşecuri. Înveţi astfel să nu mai ai atâta încredere în tine şi “deşteptăciunea” ta – înveţi la un moment dat că nu eşti chiar atât de inteligent pe cât te credeai.
  2. Eşecurile ne mai smeresc. Ar trebui să gustăm puţin şi amărăciunea, altfel am sta tot timpul cu nasul pe sus.  Înveţi să apreciezi şi pe alţii.
  3. Este bine să mai şi suferi. Greşeli faci toată viaţa şi ai fi nebun să nu ai regrete. În urma regretelor începi să preţuieşti mai mult valorile care merită preţuite .
  4. Eşecurile tale sunt educative atât pentru tine cât şi pentru cei care le observă. Poţi transforma slăbiciunea ta, greşelile tale spre binele altora. Înveţi să nu mai cazi în aceleaşi gropi şi poate nici alţii nu vor mai cadea datorită ţie.
  5. Chiar şi eşecurile mari pot fi folosite spre bine, pentru că înveţi să nu te mai plângi de orice nimicuri.
  6. Eşecurile îţi arată care sunt prietenii tăi adevăraţi.

Ce tragedie ar fi să reuşim în toate planurile noastre! Uneori facem planuri fără să le gândim, planuri care nu depind numai de noi.

Soluţii?

Pe cât de uşor este să citeşti soluţiile, pe atât de greu este să le practici!

Soluţia pe care am găsit-o pentru mine, după unele mari eşecuri, este să nu-mi mai fac planuri importante fără să mă rog înainte .. şi după.

Soluţia este ca să nu fiu egoist atunci când plănuiesc diferite lucruri. Egosimul te duce uneori pe nişte meleaguri de nu-ţi vine să crezi.

Soluţia este ca după eşec să ridic privirea din pământ şi să cer ajutorul, în special de la Dumnezeu.

I don’t know what tomorrow may hold
But I know that You’re holding it all
So no matter what may come
I’m gonna fix my eyes on all that You are
‘Til every doubt I feel
Deep in my heart
Grows strangely dim

Advertisements
 
1 Comment

Posted by on January 25, 2014 in Cugetare, Eseuri

 

Tags: , , , , ,

One response to “După eşec..

 1. narcisa73

  April 16, 2014 at 3:55 pm

  Strangely Dim… unul dintre cantecele mele preferate 😀

   

Scrie părerea ta ...

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: