RSS

Si cei doi vor fi un singur trup – Sesiunea II – Marius Cruceru

17 Jan

 Sesiunea a II-a – EVA. De ce a creat-o Dumnezeu pe Eva?

“Adam a numit pe soţia lui, Eva, care înseamnă “viaţă”. Adică Adam şi-a recunoscut soţia lui în maternitate, a văzut-o ca mama copiilor lui.”

“De ce a fost creată Eva? Pentru viaţă. Nu a fost creată ca să ne ornamenteze panourile publicitare. N-a fost creată ca să fie fotografiată. N-a fost creată ca sa fie abuzată. N-a fost creată pentru ca să fie supusă. N-a fost creată ca sa fie umilită. N-a fost creată pentru violenţă.”

“A fost creată pentru ca să fie cinstită. Este un vas al vieţii, un vas atât de slab dar care conţine o comoară atât de mare..”

“(…) Rostul nostru pe lume nu este să avem cariere solide, nu este să avem mari realizări. Slujba noastră nu este să avem cât mai multe doctorate. Nu este să înfiinţăm o firmă multi-miliardară. Succesul cel mai mare nu este să devii un medic recunoscut, o mare chirurgă. Succesul tău cel mai mare va fi în momentul când vei crea/vedea generaţii de urmaşi biologici şi spirituali.”

“Trăim într-o lume atât de dopată de sexualitate pervertită încât, în momentul acesta suntem în mare pericol să ne înţelegem absolut greşit până şi noi, credincioşii care ne citim Scripturile. Rolul, funcţiile, statutul.”

“Sfat pentru fete. Lasă-te tratată ca o cetate întărită care trebuie cucerită, nu ca un obiect sexual. Comportă-te ca o adevărată mamă. Când vine câte unul care îţi zice: “Ieşi cu mine în oraş?”, uită-te la el ca posibilul tată al copiilor tăi. Ţi-ar placea un asemenea barbat?”

24 Ianuarie 2010, Marius Cruceru

Sesiunea I – ADAM. Ce înseamnă să fii OM?

Advertisements
 
2 Comments

Posted by on January 17, 2014 in Familie, Predici

 

Tags: , , , , , ,

2 responses to “Si cei doi vor fi un singur trup – Sesiunea II – Marius Cruceru

Scrie părerea ta ...

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: