RSS

“Daca e gresit, tu de ce fumezi?”

22 Dec

article-2328458-0163B6B200000578-559_468x294Intr-adevar, una dintre cele mai reusite campanii impotriva fumatului. Toti adultii stiu ca este gresit, ca este nesanatos dar aleg sa isi strice sanatatea si chiar si pe a altora.

Este, intr-adevar, frumos gestul lor de a se impotrivi unei asemenea greseli. Cum sa aprinzi tigara unui copil de 8-9 ani?

Apreciez si faptul ca si-au luat timp sa le spuna copiilor ca “Fumatul e gresit – Iti strica sanatatea!”, DAR nu prea poti sa spui lucrul acesta avand tigara aprinsa in mana. S-au simtit mustrati de intrebarea copiilor: “Dar daca e gresit sa fumezi, tu de ce fumezi?”.

Fumul inspirat de copii, ai caror plamani sunt inca in dezvoltare, sunt grav afectati de cele peste 250 de substante chimice, toxice, cancerigene, precum azotatul de arseniu sau acidul cianhidric.

Fumatul nu este, nici pe departe, singura problema! Trebuie sa fim atenti cu privire la exemplul pe care il dam copiilor, pentru ca “suntem urmariti” foarte des de ochisorii acestia micuti.

In Romania, 65% dintre adolescentii sub 16 ani fumeaza, si trei sferturi dintre ei cred ca nu vor avea de suferit decat daca fumeaza de la doua pachete pe zi in sus.

Mai jos este un clip in care nebunia unor parinti este pusa la cinste. Se bucura de raul copilului. Si copilul, desigur, va crede ca fumatul este bun. Daca toata lumea rade, ce poate fi rau?!?

P.S. Fa-ti timp si da mai departe, spre binele prietenilor tai fumatori.

smoking-in-cars_t268

Advertisements
 
Leave a comment

Posted by on December 22, 2013 in Aşa NU!, Critică

 

Tags: , , , , , , , ,

Scrie părerea ta ...

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: