RSS

Nemulţumit de oraşul în care trăieşti? Aruncă o privire aici: Kowloon Walled City

09 Dec

Uimitor câţi oameni au locuit în îngrămădeala asta de clădiri. Au ajuns de la 700 locuitori la 50 000 de locuitori pe durata a 90 de ani.

Kowloon Walled City, situat în Hong Kong, a fost unul dintre cele mai controversate oraşe, având cea mai mare densitate de populaţie pe un spaţiu atât de restrâns. 

Kowloon Walled City Park

Timp de 60 de ani Hong Kong a fost o colonie britanică, până în 1997 când a fost preluată de China.  Multă vreme, din lipsă de fonduri băneşti, autorităţile au închis ochii în privinţa celor ce se petreceau acolo: mâncare infectă, droguri, prostituţie, tâlhărie, mizerie, doctori necalificaţi, etc.

Oraşul a fost evacuat în 1992, deoarece “aducea mare ruşine” Marii Britanii prin standardele de viaţă şi condiţiile sanitare. Au demolat totul şi au construit un parc în locul acela: Kowloon Walled City Park

kowloon-walled-city-history-1

Kowloon Walled City was notorious for drugs and crime but many of its 50,000 residents lived their lives peacefully until it was demolished in the early 90s

kowloon-walled-city-history-3

Workers – not restricted by health and safety regulations 

kowloon-walled-city-history-2

For many residents who lived in the upper levels of the city, ion in particular, the roof was an invaluable sanctuary: a ‘lung’ of fresh air and escape from the claustrophobia of the windowless flats below

Sursa: http://www.dailymail.co.uk/news/article-2139914/A-rare-insight-Kowloon-Walled-City.html#ixzz2mzQSCeV1

Slavă Domnului că nu avem parte de aşa ceva! Ce condiţii de muncă urâte! ( bineînţeles, dacă aveau loc de muncă). Ce multe grămezi de mizerie! Mâncare pregătită lângă şobolani, carne amestecată cu smocuri de ţigară, fără doctori, fără siguranţă. Traficanţi de droguri să fie vecini cu tine. Groaznic!

Şi totuşi pozele nu înfăţişează mirosul – de peşte, şobolani şi alte chestii. Sau zgomotul permanent! Imaginează-ţi!!

Toate acestea ar trebui să provoace recunoştinţă în vieţile noastre. Milă pentru săraci şi sentimente de mulţumire înaintea lui Dumnezeu pentru condiţiile noastre. Până şi săracii de la noi sunt mai bogaţi decât erau oamenii aceia ( au o casă din lut, sau măcar au linişte şi o pâine în casă)

P.S.:Şi dacă nu v-am convins, puteţi urmări măcar puţin dintr-un documentar filmat prin anii 90’ despre viaţa celor din micul oraş:

Advertisements
 
Leave a comment

Posted by on December 9, 2013 in Cugetare, Informativ, Recunoştinţă

 

Tags: , , , , , , , , ,

Scrie părerea ta ...

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: