RSS

“Moldova are Talent” – Au votat rugăciunea unei fetiţe!

03 Dec


Ascultând-o pe Monica, îmi dau seama tot mai mult de ceea ce poate face un om cu talentul său. Pui emoţie într-o poezie şi îi dai viaţă; o rosteşti în faţa ţării şi poţi, foarte uşor, aprinde inimi. Şi ce mesaj frumos transmite fetiţa asta! Cu siguranță te vei regăsi în cuvintele ei și cred că ar prinde bine inimii tale să zică: Amin!

“Curăță-ne Doamne casa și masa, și duhul, și trupul, de toate rătăcirile, de toate păcătuirile, de toate nelegiuirile, așa încât să nu ne rămână decât o singură grijă, un singur drum, o singură dragoste și o bucată de pâine pe masă.

Izbăvește-ne Doamne de străvechiul nostru blestem de a porni peste tot și a nu ajunge nicăieri, de a încărca mai mult decât putem duce, de a le începe pe toate și a nu duce nimic până la capăt.

Scoală-ne Doamne în zori și trimite-ne la muncă, la munca cea care nu atât pentru tine, cât pentru aproapele tău, nu atât pentru trup, cât pentru suflet. Dăruiește-ne o zi bună cu spor și hărnicie, așa încât spre seară întorși acasă, împăcați cu sine și cu lumea din jur să cinăm cu ceea ce ni s-a dat – pâine și apă. Atât.”

prayer1

Cândva, de fapt de mai multe ori, cineva mi-a zis:  “Dar eu nu ştiu să ma rog”. Sunt sigur că mai sunt mulţi cu aceiaşi problemă, şi soluţia este aproape. Învaţă şi rugăciunea asta.

Să spui o asemenea rugăciune înainte de culcare, cred că te face să dormi altfel, mai mulţumitor. Vei ucide egoismul, care creşte mereu în tine, în mine, care ne face să uităm mereu de alţii şi să trăim doar pentru noi înşine.

Încearcă! 

Capture

 

 

 

Update!

Am citit , pe scurt, povestea Monicăi si este foarte impresionanta. Mă doare inima să știu că unii copii trec prin așa ceva. La final de concurs ea spune: “Mami, te astept la semi-finale”, și asta pentru că “mami” a fugit de-acasă, și-a părăsit familia. Pentru a citi mai multe detalii despre Monica, puteti accesa urmatoarea pagina:

http://www.prime.md/rom/shows/item1/news/moldovaaretalent/item4448/

Advertisements
 
6 Comments

Posted by on December 3, 2013 in Cugetare, De apreciat!, Mă inspiră, Provocare

 

Tags: , , , , , , , , , , , , , ,

6 responses to ““Moldova are Talent” – Au votat rugăciunea unei fetiţe!

 1. mariuscatalinmacovei

  March 21, 2015 at 12:35 am

  Doamne Ajuta m-a lasat fara cuvinte,te rascoleste pana la suflet are har divin aceasta fetita,esti un ingeras intrupat in chip de om am o intrebare legat de cine a compus aceasta rugaciune ca nu inteleg un vers din ea ”trimite-ne la muncă, la munca cea care nu atât pentru tine, cât pentru aproapele tău, nu atât pentru trup, cât pentru suflet,,” nu cumva era nu atit pentru mine,cat pentru aproapele meu? ca este Rugaciune catre Dumnezeu va intreb ca poate gresesc dar cine o fi compus-o ca nu stiudaca e compusa de ea,poate chiar este la ultima parte nu serefera la Dumnezeu ci zice despre om in sine despre aproapele nostru despre semeni,nu? astept un feed-back ca poate stiti mai bine
  De am fi toti ca acesta fetita cu suflet curat ce bine ar fi,am trai crestineste cum Vrea Bunul Dumnezeu Tatal nostru Ceresc
  nu sunt daca este fetita voastra aceea sau cine a compus acea Rugaciune dar zisa de asa un suflet pur te cuprind toate starile sufletesti cand vezi un copil cu cata dragoste se lasa in Voia Lui Dumnezeu,are har divin fetita de am fi cu totii ca ea,lumea ar fi mai buna Doamne Ajuta-ne
  Nu Dumnezeu nu ne mai vede, nu Dumnezeu nu ne mai iubeste ci noi nu-L mai vedem, noi nu-L mai iubim ca s-a instalat Zidul pacatului intre noi si El care se inalta cat mai sus cu fiecare pacat care nu-l marturisim fie el (pacatul) cat de mic si de aceea ne aduce numai necazuri ,deoarece Necazurile vin de pe urma pacatelor Suntem cu totii niste pacatosi fara exceptie Doamne Iisuse Hristoase Fiul Lui Dumnezeu,miluieste-ne pe noi pe noi pacatosii robii tai si mantuieste-ne pe noi Slava Tie Doamne Slava Tie Slava Tatalui si Fiului si Sfantului Duh, acum si pururea si-n vecii vecilor Amin! Marius

   
  • Mihu

   March 24, 2015 at 7:21 pm

   Bine ai venit Marius.

   Mă bucur că încă este vizitat articolul acesta. Poate că cel mai frumos lucru este să învățăm mulțumirea. Eu trebuie să recunosc că mai am nevoie să mă inspir în privința asta.

   Fetița nu este copilul meu, și nu ea a compus poezia. Dar are un tată care a știut ce să investească în inimile copiilor lui. Recunoștința în fața lui Dumnezeu cred că este primordială! De-am conștientiza asta mai mult, O Doamne , ce bine ar fi!

    
   • mariuscatalinmacovei

    March 27, 2015 at 10:36 am

    Foarte adevarat Mihu,crede-ma ca nici eu nu eram cu Biserica si stiu la ce vremuri traim ca mult numai este
    da,stiu ca nu este fiica dumneavoastra si am vazut ca e scrisa de un scriitor moldovean pe nume Ion Druta si se numeste Ruga Alba si e mult mai mare decat a recitatea,dar e de ajuns sa vezi ce talent are,avut educatie buna de la tatal lor,am vazut,am ascultat povestea ei ca am cautat multe ca voiam sa vad in detaliu cine este si daca o compusese ea,intradevar a stiut ce sa investeasca tatal ei in ea,e o gosodina desavarsita la anii ei,ca am vazut ca si gateste,a participat la Junior Chefla Antena 1,daca toti copiii ar fi asa de credinciosi ca ea lumea ar fi mai buna,ar mai Tine Dumnezeu pamantul asa cum eee pe vecie

     
   • Mihu

    March 27, 2015 at 2:54 pm

    Soarta copiilor depinde de părinți, în mare parte 🙂 Deci, să ne formăm caracterul pentru a fi părinți buni! 🙂

     

Scrie părerea ta ...

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: