RSS

Paul Walker – Să fie chiar un exemplu demn de urmat?

02 Dec

Am fost întristat să aflu că a murit Paul Walker. Mie îmi era drag pentru că seamăna foarte bine cu un prieten de-al meu. În meseria lui, ca şi actor, era foarte priceput. Am apucat să văd şi eu puţin din seria “The fast and the furious” şi l-am admirat mult. Asta se întâmpla cu ceva vreme în urmă, poate 8-9 ani.

Meadow Walker si Paul Walker 2

Este dureros, poate prea dureros pentru fiica lui, o tânără de 16 ani şi să rămână fără tată. De fapt, este chiar mai   tragică întâmplarea, dacă ne gândim că nici măcar trupul lui nu mai putea fi identificat după incendierea maşinii.  Dacă era vreo altă vedetă, mai necunoscută, parcă era  mai credibil. Să fi fost, poate, trecut de vârsta de 60 de  ani ar fi fost cât de cât mai uşor de înţeles, dar la 40 de ani pare prea curând. De fapt la cât de tânăr arăta, nici    măcar nu ai impresia că a fost tatăl unei fete de 16 ani, ci poate prietenul ei.

Soţia lui cum a primit vestea? Tocmai mă gândeam că ‘săraca sigur suferă’, ca orice soţie iubitoare, dar am citit că nici măcar nu au fost căsătoriţi, că ar fi despărţiţi de mulţi ani de zile. El nu vrut să se căsătorească cu ea, şi n-ar fi vrut să aibă copii pentru că umbla după mai multe femei – deci era afemeiat. Ştia că greşeşte, pentru că studiase la un liceu creştin, dar a vrut să aibă parte de distracţie şi “gagici” (chicks) Apoi, după mai multă vreme şi-a dat seama că ar trebui să fie recunoscător pentru că are o fiică. (mai multe detalii aveţi dacă daţi click)

E cam ciudată povestea! Deci el a făcut un copil, şi-a părăsit “concubina”, apoi şi-a văzut de viaţă. Timp de 15-16 ani n-a vrut să-şi ia angajamentul de a fi soţ, de a fi tată ci a mers după poftele lui şi avantajele personale ce i le oferă faima. Vă daţi seama că nici obligaţii nu a avut faţă de mama fetei, pentru că nu au semnat niciodată nimic. Nu e chiar (de fapt deloc) genul de om care să fie dat ca exemplu pozitiv, nu-i aşa?  Ar trebui să fim mai atenţi în privinţa asta, pentru că pe cine admiri, ca acela devii” – şi în cazul lui Walker nu prea găseşti o tinereţe trăită frumos.

“Bucură-te, tinere, în tinereţea ta, fii cu inima veselă cât eşti tânăr, umblă pe căile alese de inima ta şi plăcute ochilor tăi; dar să ştii că pentru toate acestea te va chema Dumnezeu la judecată.” Eclesiasul 11:9

Ştiind acestea este destul de ciudat să citesc statusuri pe Facebook  precum: “S-a mai dus încă un înger la Ceruri”,  ca şi cum Dumnezeu ar fi impresionat de frumuseţea fizica a unui om, autoturismul cuiva sau cât de cunoscut şi apreciat ar fi vreun om.  Nu e aşa! Trecutul lui arată destul de urât şi mă mir că unii vorbesc cu atâta uşurătate despre Ceruri. Nu zic că nu ar avea şanse, pentru că am citit despre el că în ultimii 3 ani începuse să facă schimbări bune, dar nu faptele bune duc pe om în cer ci credinţa în Hristos. Iar credinţa asta se manifestă prin fapte bune şi o trăire curată – or’ noi nu știm nimic despre credința lui. 

Apreciez să ştiu că în ultimii 2-3 ani reluase legătura cu fiica lui de 16 ani. A încercat să îşi repare greşeala de a fi fost un tată absent. 

Mai apreciez că ar fi fondat o asociaţie de ajutorare a sinistraţilor, pentru zonele afectate de catastrofele naturale din jurul lumii. De fapt el a murit în timp ce se îndrepta către o reuniune cu una din oranizaţiile de binefacere.

Moartea lui Paul Walker pare un șoc puternic, foarte mediatizată în toate ziarele din lume și pe Facebook!  Este uşor de înţeles că toţi vom muri, dar uităm prea uşor aspectul acesta – așa spunea și un bun prieten de-al  meu “Moartea e cel mai sigur lucru… cu toate acestea ne surpinde cel mai mult când se întamplă”.
Credem că merităm, oarecum, să trăim cât mai mult, poate veşnic. Nimeni nu se aşteaptă că ar putea fi următorul, nici chiar cei care conduc maşinile cu viteză extremă.

Uite, trebuie să învăţăm că nici bogaţia, nici familia, frumuseţea, vârsta sau reputaţia nu pot opri moartea. Ar trebui cumva să învăţăm să trăim în aşa fel încât să fim pregătiţi pentru ce urmează dincolo …

“Doamne,.. învaţă-ne să ne numărăm bine zilele, ca să căpătăm o inimă înţeleaptă!” Psalmul 90:12

Advertisements
 
2 Comments

Posted by on December 2, 2013 in Aşa NU!, Critică, Despre oameni

 

Tags: , , , , ,

2 responses to “Paul Walker – Să fie chiar un exemplu demn de urmat?

 1. Daniyyel

  December 3, 2013 at 7:17 pm

  Paul Walker era actor! Nu “ca si actor” 😉

   
  • Mihu

   December 3, 2013 at 7:41 pm

   Ai dreptate. Era mai simplu sa scriu “In meseria lui era foarte priceput”.

    

Scrie părerea ta ...

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: