RSS

Recomandare muzicala ** Beyonce – I was here **

28 Nov

Poate ca este singura melodie a lui Beyonce ce transmite ceva esential vietii. Nu ii stiu toate piesele, poate nici macar jumatate dintre ele, dar spun asta pentru ca am mai auzit-o la radio. Este bine ca este tradusa si sper sa va motiveze si pe voi, inainte de Craciun. Tare mi-e sila cand vad “numai de Craciun” oameni buni.

Ma gandeam repejor ca un caracter se formeaza pe baza unor comportamente repetate, a unor obiceiuri. Nu ai cum sa te numesti “om bun” daca nu este un mod de viata. Si inca ceva, nu are cum sa fie un mod de viata decat daca iti impui asta! Si nici macar atunci nu reusesti sa fii bun, prin puterile tale, ci numai daca te ‘dai de partea lui Dumnezeu’ 🙂 Nu se naste nimeni bun! Toti ne nastem rai si crestem din ce in ce mai pacatosi, dar asta pana la un punct. Pana la punctul cand esti pus in fata unei alegeri. Daca citesti scrierea mea, deja stii ce alegere ai facut in viata. Iti vezi deja directia. Dar,… dar , dar inca poti schimba ceva:)

Ce alegi sa fii? Alegi sa fii un om bun sau alegi sa traiesti la fel ca pana acum – ceea ce inseamna, bineinteles, ca vei ramane rau? Alegi binele ca sa traiesti, sau alegi raul ca sa mori – si ma refer la suflet. Nici o moarte nu este mai cruda ca aceea cand moare un suflet!

Am vazut in ultimul timp atatia oameni, care sunt destul de aratosi, par sa fie fermecatori dupa felul cum se imbraca, dupa glumele pe care le rostesc, banii pe care ii detin sau multimea de fani. Totusi, tu ce fel vrei sa fii tinut minte? Pentru un fes frumos, un fular sau o haina cat mai frumoasa? Pentru o casa, doua? Pentru talentele tale, folosite in mod egoist? Tot nu stii ca “Ceea ce face farmecul unui om este bunatatea lui”?1184831_10151912790506789_759000485_n

I wanna leave my footprints on the sands of time
Know there was something that, and something that I left behind
When I leave this world, I’ll leave no regrets,
Leave something to remember, so they won’t forget

I was here
I lived, I loved

I want to say I lived each day, until I die
And know that I meant something in, somebody’s life
The hearts I have touched, will be the proof that I leave
That I made a difference

Uite, cantaretii ne influenteaza zilnic vietile. Zilnic avem de ales daca sa-i credem sau nu, pentru ca ei ne tot soptesc diverse chestiuni pe la ureche, nu ne lasa deloc. La servici, in autobuz, pe strada, acasa, la telefon, pe tableta, ii auzim continuu. De data asta, Beyonce canta ceva interesant, ceva care ar trebui sa motiveze pe oameni sa traiasca in mod altruist, sa traiasca pentru binele altora.

In limbaj de Facebook, as spune ca piesa asta are un LiKe de la mine.

P.S. Nu recomand alte piese de la Beyonce! decat daca

P.S.S. Stiu ca piesa poate parea drept o incurajare la laudarosenie “am fost, am facut”, dar poti sa privesti ca pe o dorinta a inimii. Stiu, deasemenea ca pare ironic sa fie cantata piesa tocmai de Beyonce, despre care nu stim prea multe lucruri bune, dar hai sa privim doar la mesajul piesei. S-ar putea a plecam cu un kilogram de inspiratie in plus:D.

 Ai grijă la gândurile tale pentru că ele devin cuvinte. Ai grijă la cuvinte pentru că ele devin fapte. Ai grijă la fapte pentru că ele devin… obiceiuri. Ai grijă la obiceiuri pentru că ele îţi formează caracterul. Şi ai grijă de caracterul tău pentru că el îţi construieşte ceea ce devenim! Ceea ce ne place să credem că devenim.

Margaret Thatcher:

Advertisements
 
Leave a comment

Posted by on November 28, 2013 in Muzică bună, Mă inspiră, Provocare

 

Tags: , , , , ,

Scrie părerea ta ...

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: