RSS

Uneori ispita te provoacă: “Hai la luptă!”

20 Nov

Ce observaţi la poza următoare? Un îndemn la luptă, nu?

are you ready for battle

Când citeşti: “Are you ready for the battle?”, ar fi de dorit să vezi o armată, soldaţi îmbrăcaţi milităreşte, arme, poate tancuri şi avioane. Dar iată ce ciudat! O imagine de femeie îmbrăcată ca o stricată “modernă”.. Ce luptă e asta? Ce pretext, de fapt!

Sub pretextul că e un joc te obişnuieşti cu asemenea imagini, te obişnuieşti cu ideea că ar fi în regulă asemenea reclame. Mai rău este că încep să apară tot felul de reclame înainte ca să se difuzeze clipul tău preferat, şi nu sunt reclame deloc filtrate – ci din ce în ce mai spurcate, din ce în ce mai multă conotatie sexuală. Mi-e scârbă!

Apropo de întrebarea din dreapta: “Are you ready for the battle?”. Pot să spun că în asemenea cazuri, nu lupta este sănătoasă, ci fuga!:) NU trebuie să ajungi până acolo încât să dai click, ci este mult mai sănătos să fugi de asemenea ispite.

Şi totuşi, există o luptă între bine şi rău, în atmosferă. Nu putem observa lupta asta decât dacă avem ochii deschişi. Păcat  că mulţi şi-au adormit conştiinţa şi deja încep să accepte tot felul de păcate în vieţile lor. Minciuna, pofta ochilor, lăudăroşia, mândria, bârfa, divorţul, avorturile, duşmănia, certurile, şi altele tot circulă în anturajele noastre, fără să deranjeze pe nimeni. Au devenit un fel de normalitate, dar adevărul nu se schimbă în funcţie de ceea ce crede mulţimea “normal”.

În orice caz, absurditatea reclamei din poza de mai sus constă în faptul că te atenţionează cu privire la o luptă. Spuneam că uneori ispita te provoacă, dar problema este că, de cele mai multe ori, ispitele nu vin cu etichetă ataşată: “Vezi că ai de luptat aici!”. Mânia, pofta ochilor, invidia, minciuna, ipocrizia nu vin cu etichetă sau vreun fel de alarmă ca să te lase să te pregăteşti cumva de luptă. Au elementul supriză!

Iată aici un scurt mesaj despre “ispită” şi calea de scăpare.

Pentru cei care vor mesajul complet, puteţi accesa următorul clip. Chiar îl recomand! Eu l-am mai ascultat de vre-o 3 ori şi cred că te-ar ajuta şi pe tine dacă-l asculţi măcar odată:)

Advertisements
 
3 Comments

Posted by on November 20, 2013 in Critică, Mă inspiră, Predici, Provocare

 

Tags: , , , , , , , , , , , , , ,

3 responses to “Uneori ispita te provoacă: “Hai la luptă!”

 1. Vali Crintea

  November 21, 2013 at 7:48 am

  dupa cum se vede ispitele sunt la tot pasul sub diferite aspecte si pentru a nu le vedea trebuie sa stam cu ochii inchisi ceea ce este imposibil. totusi sunt de parere ca ceea ce ochiul vede – inima, constiinta si sufletul filtreaza !

   
  • Mihu

   November 21, 2013 at 8:05 am

   Asa este, inima filtreaza – cand este “sanatoasa”.
   Pana la urma e treaba fiecaruia ce alegeri face la maturitate, dar tristetea este ca de noi depind si altii. Motivul pentru care am postat chestiunea asta este ca sa stau impotriva unor asemenea reclame. Vin zeci de mii de copii in urma noastra si daca noi lasam Romania intr-o directie proasta, atunci le distrugem viata acestor micuti.

    
 2. Vali Crintea

  November 21, 2013 at 8:22 am

  asa este pentru ca cei mici sunt curiosi prin definitie iar oferirea “pe tava ” a celor rele nu duce decat la accesarea lor

   

Scrie părerea ta ...

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: