RSS

Şi scopul vieţii tale este…?! Surrender (partea 4)

23 Sep

Fiecare dintre noi avem anumite aşteptări de la viaţă, anumite căutări, dar cât din ceea ce facem este cu adevărat important?

În privinţa planurilor de viaţă ştiu că toţi le avem pe ale noastre. “Scopul meu în viaţă e cel mai bun”, nu-i aşa?  Am cunoscut oameni cu diverse scopuri pentru viaţă, dar multe dintre aceste scopuri si planuri nu aduc schimbare bună în lume ci mai rău strică:

– unii plănuiesc să se îmbogăţească, şi pentru a reuşi ajung “să calce” peste alţii, să fure, să mintă, să înşele , să facă afaceri murdare (prostituţie, droguri, ..)

– mulţi bărbaţi au ca plan să se culce cu cât mai multe femei, iar apoi să se laude cu asta. Este scârbos, ruşinos, trist dar şi adevărat. Unii dintre colegii voştrii sunt dintre aceştia.

– alţii vor să fie faimoşi, să aibă toată atenţia publicului.

– sunt muulte fete care vor să fie foarte apreciate pentru înfăţişarea lor, şi ajung să facă mari compromisuri pentru încă 100 Like-uri.

– mai sunt oameni care încearcă să viziteze locuri, să-şi cumpere lucruri, să se îmbrace în aşa fel încât să fie invidiaţi de alţii.

– câţiva se străduiesc să aibă cele mai tari computere, tablete, telefoane, sisteme audio, motociclete, ..

– petrecăreţii, oamenii care caută să aibă mereu parte de distracţii, amuzament, să se laude cu cât mai puţine ore dormite sau cu cât mai multe sticle de alcool băute.

– musculoşii, bărbaţii care caută să fie cei mai arătoşi din încăpere.

Acestea sunt doar câteva dintre “scopurile” unora pe care îi cunosc. Nu zic să nu ne bucurăm de viaţă, ci să nu ne bucurăm într-un mod egoist. Sunt multe alte planuri mai puţin egoiste, dar – în principiu – tot egoiste atunci când fiecare dintre noi avem privirea îndreptată doar asupra noastră, la cum să ne meargă mai bine.

946725_621494604588916_1708470961_nMai presus de planurile noastre trebuie să fie planurile lui Dumnezeu pentru noi. Dumnezeu nu a creat o lume egoistă, în care românii “să trăiască bine” şi ţiganii să moară de foame – noi am stricat lucrurile ca să fie aşa. El nu vrea pe americani bogaţi şi pe africani săraci.

Îmi place ceea ce am văzut în clipul video de mai sus (min. 9:oo-12:oo); mai mult decât atât mă bucur să ştiu că am prieteni care fac la fel şi că pot face parte dintre cei care fac la fel.  Ştiu că o fântână în Africa este mai de preţ decât vilele cu piscină din România, iar tinerii care se avântă să ajute sunt o binecuvântare pentru cei din Africa.

Acum, ..  dacă eşti printre cei care obişnuiesc să facă lucruri bune pentru alţii ai grija la motivaţie. Unii fac fapte bune dar din motivaţie greşită, poate ca să fie apreciaţi, laudaţi, sau doar ca să se bată cu pumnul în piept că “şi eu am făcut dinăstea”. Sau chiar mai sunt unii care cred că pot “cumpăra biletul spre cer” prin fapte bune – şi mult se mai înşeală.

În 1 Corinteni 13: 3 scrie aşa: “Şi chiar dacă mi-aş împărţi toată averea pentru hrana săracilor şi n-aş avea dragoste, nu-mi foloseşte la nimic”. Dumnezeu vrea să iubim şi să ne pese de ceilalţi cu adevărat.  

Egoismul se ţine scai de noi. “Renunţarea la egoism, la planurile tale, începe atunci când începi să faci lucrurile din recunoştinţă ca pentru Dumnezeu, şi când începi să ajuţi/slujeşti pe ceilalţi”

Francis spune bine: “Viaţa este scurtă. Ce pot face azi ca să aiba o valoare eternă? Va exista cândva o răsplată pentru tot ceea ce facem”

Încurajarea mea pentru tine este:

“Să iubeşti pe Domnul Dumnezeul tău cu toată inima ta, cu tot sufletul tău, cu tot cugetul tău şi cu toată puterea ta”; iată porunca dintâi. Iar a doua este următoarea: „Să iubeşti pe aproapele tău ca pe tine însuţi.” Nu este altă poruncă mai mare decât acestea.” Evanghelia după Marcu 12:30-31

…şi apoi să te înconjori de prieteni care fac la fel:)

 1187088_448237848618225_1437583600_n

Advertisements
 
Leave a comment

Posted by on September 23, 2013 in Creştinism, Predici, Provocare

 

Tags: , , , , , , ,

Scrie părerea ta ...

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: