RSS

Dacă îţi trebuie mai multă motivaţie la învăţat sau în alte domenii..

04 Jun

De ceva vreme tot ascult cuvintele din videoclipul de mai sus! Mă ajută foarte mult pentru că  încurajează la reuşite!  Ar părea că este vorba, în special, de reuşitele în sport dar cred că încurajările acestea ajută în mai multe situaţii!

Am vorbit cu mai mulţi prieteni în ultimele săptămâni şi se pare că am mulţi prieteni care au sesiune de examene la facultate, printre care sunt şi unii care se pregătesc pentru licenţă, şi alţii care urmează să susţină examenul de Bacalaureat.

Câţiva prieteni îmi povesteau întâmplări din viaţa lor care mă fac să cred că suferă de multe neîmpliniri sufleteşti! Unii suferă că nu reuşesc pe plan profesional, să-şi găsească un servici bun sau să fie mulţumiţi de jobul pe care îl au. Mulţi necăsătoriţi suferă că nu şi-au găsit încă partenerul de viaţă şi nu pot scăpa de gândul acesta. Alţii suferă că au obiceiuri proaste (de multe ori păcate) la care nu pot să renunţe.

Problema pe care am văzut-o şi la mine, precum şi la alţii este că nu “ne antrenăm” mai mult în domeniile în care avem eşecuri. Nu suntem destul de ambiţioşi încât să trecem la următorul nivel, să fim mai “de succes”. Trebuie să existe o luptă corp la corp cu firea asta păcătoasă, cu lenea şi comfortul nostru. Prea des, pentru câteva plăceri suntem gata să renunţăm la visurile măreţe şi bune. Nu este corect, dar facem asta destul de des – acesta este paradoxul!

Ideea de bază este următoarea: “Nu te da bătut! Fii tare, încearcă metode noi ca să ai succes în planurile bune şi cât mai puţine eşecuri!”

“People who can’t do something by themselves they wanna tell you you can’t do it. If you want something, go get it. Period.”

“ To be able at any moment to sacrifice what you are for what you will become. Most of you won’t be successful because when you’re studying, and you get tired, you quit.”

“If you are not making someone else’s life better, you’re wasting your time.”

“He who says he can and he who says he can’t are both usually right”

300504_486848388054875_1025408707_n

Advertisements
 
Leave a comment

Posted by on June 4, 2013 in Cugetare, Incurajare, Provocare

 

Tags: , , , , , , , ,

Scrie părerea ta ...

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: