RSS

Dragostea adevărată aşteaptă!

12 Apr

Povestea unui barbat insurat

Am vorbit, chiar pe 1 Aprilie, cu o doamna in varsta. Avea un fiu de 36 de ani si o fiica judecatoare. De fiica ei era mandra, dar pe fiu era suparata. Am incercat sa aflu mai multe detalii, dar imi spunea pe bucatele povestea lui – parca mi-a oferit un puzzle mare, pe care trebuia sa-l dezleg singur. Timp de doua ore, intr-un autobuz aglomerat ce mergea spre Lepsa, am discutat si despre politica si despre alimentatie, joburi, moralitate, credinta, rugaciune, familie, casatorie. Intre toate aceste subiecte mi-a spus si povestea fiului ei. Nu ma asteptam sa fiu impresionat! Putine lucruri ma mai impresioneaza.

Mi-a spus ca a investit mult in copiii ei, dar baiatul e divortat si asta le strica reputatia de parinti buni.A durat putin pana am inteles mai bine povestea.Vina acestui barbat, in opinia parintilor, era ca nu se casatoreste cu alta femeie si isi iroseste viata, ca un intristat. Pe motivul acesta era suparata mama si tatal lui. El inca o asteapta sa se intoarca, impreuna cu fetita lor de 8 ani, din Italia. Si in ce fel o asteapta, ca nu umbla cu alte femei – ceea ce este o minune in zilele noastre.

Ce-am gasit de admirat?

Doamna aceasta isi critica fiul, dar in urechile mele pareau sa fie laude. Spunea ca i-au verificat de multe ori casa (cand nu era el acasa) sa vada daca ar fi trecut vre-o femeie pe acolo. N-au gasit nici haine, nici urma de femeie straina.

In plus, acest barbat nu le permite parintilor sa ii vorbeasca de rau sotia. Chiar daca ea este divortata de el, totusi el ii poarta respectul. Mama lui era uimita ca el mai poate munci, si se mira ca nu s-a apucat de bautura ca sa-si innece depresia.

Ceva demn de admiratie!! Un om care sufera, care este divortat in acte dar in realitate este inca sotul ei si ii este credincios! Este de admirat ca , desi sufera, nu sufera nebuneste cu bautura si cu alte femei.

Sper sa vi se topeasca inimile la auzul acestei povesti. Poate ca nu inseamna nimic pentru unii dintre voi, dar sa auzi o asemenea poveste in secolul nostru este uimitor. Pe mine m-a marcat faptul ca nici macar nu le permite parintilor sa faca o aluzie, o jignire la adresa ei. Eu inca nu ma vad in stare sa-mi tin limba in lesa. Imi este mult superior!

In cele din urma am exclamat catre aceasta mama intristata: “Doamna, chiar daca povestea lui va intristeaza, sa stiti ca eu sunt uimit de dragostea lui! Asta inseamna dragoste, nu ceea ce vedem in filme! Deci ar trebui sa fiti mandra de fiul dumneavoastra si sa-l incurajati, pentru ca face ceva maret”.

Cum de reuseste? Mi-a spus mama lui ca fiul ei este credincios. Merge in fiecare duminica la biserica ortodoxa si se roaga. Prin credinta reuseste, si nu mi-ar fi luat mult sa ghicesc asta. Sa ai curajul sa nu renunti la ea, chiar daca a renuntat la tine..

Am avut de invatat ceva foarte important dintr-o discutie, aparent, banala: “Daca esti las in dragostea pentru ea, atunci nici nu esti demn de ea” 🙂  – si uite cum am facut un citat.

Spuneti o incurajare pentru cel ce traieste in fidelitate, pentru cel care lupta pentru a nu-si pierde sotia/prietena. Oamenii acestia trebuie incurajati! Acum! De noi! De tine! 🙂

Hai sa gandim curat si sa actionam curat!

297140_10150338443831638_535591637_8505131_1142407215_n

 
Leave a comment

Posted by on April 12, 2013 in De apreciat!, Despre oameni, Mă inspiră

 

Tags: , , , , ,

Scrie părerea ta ...