RSS

“Hristos a înviat!” – când sărbătorim?

31 Mar

Astăzi se sărbatoreşte învierea Domnului Isus Hristos la catolici. Dar, România este de religie majoritar ortodoxă şi ortodocşii sărbătoresc Paştele pe undeva pe 5 mai – adică mult mai târziu. Cine are dreptate şi cine nu? 13330101-vector-sheets-of-calendar-with-international-holidays-dates--can-be-used-separately-as-scrapbook-des

Dar cât de important este aspectul acesta? Cat de mult contează data? Ar putea să vină cineva cu dovezi atât de importante încât să ne convingă pe noi, creştinii de toate denominaţiunile, că există o dată absolut necesară în care să ne bucurăm şi să sărbătorim învierea lui Isus Hristos?

Cineva spunea: “El a înviat pentru toţi odată ,dar sărbatorim pe rând” – (via Silvia Malik). Cam aşa este! Cel puţin o dată pe săptămână ar fi de folos! Cum să sărbătoreşti doar o dată pe an când ştim că, fiecare dintre noi, păcătuim săptamanal. Aşadar, când te rogi să primeşti iertarea pentru păcatele tale, n-ar trebui să te gândeşti că acestea sunt iertate numai prin acest sacrificiu, moartea şi învierea lui Isus Hristos. N-ar trebui să te bucuri de iertarea Lui mereu? Cum să-I fi recunoscător doar odată pe an?

Lucrul de valoare maximă nu este data din calendar când sărbătorim învierea Lui Isus Hristos, pelerinajul sau săptămânile în care se mănâncă mai sănatos. Lucrul cel mai important este să credem în învierea Lui ca fiind singura noastră şansă de mântuire şi să ne încredem în El, că ne va mântui de păcatele noastre şi vom locui împreună cu El în ceruri.  Astfel de oameni ar fi mai speciali, mai buni la suflet.

Mă simt atât de întristat pentru că mulţi oameni nu mai înţeleg bine ce înseamnă onoarea, ce înseamnă încrederea, ce înseamnă să crezi. Am auzit adesea de la colegii de muncă sau alţi amici: “Hristos a înviat!”, şi peste câteva zeci de minute aceleaşi buze scoteau o înjurătură de toata spurcăciunea (de fapt o serie de cuvinte vulgare, care intrau în prelungire până la sfârşitul zilei). Cum pot asemenea oameni să rostească lucruri pe care nu le cred?! Mai cunoaşte cineva ce înseamnă integritatea, onoarea în zilele noastre?

Am să vă las din vorbele rostite de Mântuitorul

„Dacă voieşte cineva să vină după Mine, să se lepede de sine, să-şi ia crucea şi să Mă urmeze.Pentru că oricine va vrea să-şi scape viaţa o va pierde; dar oricine îşi va pierde viaţa pentru Mine o va câştiga.
Şi ce ar folosi unui om să câştige toată lumea, dacă şi-ar pierde sufletul? Sau ce ar da un om în schimb pentru sufletul său? (Evanghelia după Matei 9:24-26)

Deci, nu este chiar uşor să te crezi creştin. Trebuie să fii dispus să calci pe urmele Lui – nu neaparat să mori – gata, mai degrabă, să suferi decât să accepţi compromisurile păcatului, ura, bârfele, glumele spurcate, filmele spurcate, videoclipurile şi melodiile provocatoare sexual, et cetera. DAR, este un preţ mic, comparativ cu mântuirea sufletului.
Iată ce spune, pe scurt, unul dintre predicatorii pe care îi mai ascult din când în când:

Bine, poate cineva are nelămuriri. Acel cineva poate să mă contacteze şi sunt dispus să discutăm pe tema aceasta.:)

Advertisements
 
1 Comment

Posted by on March 31, 2013 in Creştinism, Cugetare, Incurajare

 

Tags: , , , , , ,

One response to ““Hristos a înviat!” – când sărbătorim?

Scrie părerea ta ...

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: