RSS

Beautiful – chiar dacă alţii …

19 Feb

Este vorba despre Diana Borcea, o tânără de 26 de ani, care suferă de nanism. Este o boală ce opreşte creşterea şi nu este nimic de râs în asta. Am cunoscut persoane de felul acesta prin liceu şi am observat cât de greu le este să supravieţuiască (psihic) într-un mediu de oameni miştocari, mereu puşi pe glume şi răutăcioşi. Am observat cum se simt când trec pe holurile unui liceu, când toată lumea întoarce “capul după ei, sau pun mâna (aproape discret) la gură şi şoptesc o “glumă bună”. Nu au prieteni mulţi, sunt evitaţi în multe rânduri şi daţi deoparte din priviri.

diana borcea

Iată ce spune Diana: ”Eu sufăr de o boală rară, nanism. Îmi e foarte greu în viața de zi cu zi. Mi-e greu să ies din casă și să îmi îndeplinesc îndatoririle. Foarte mulți oameni sunt răi, mă bârfesc și vorbesc urât. Atunci plâng pe umărul unui prieten și continui lupta. Am venit la Românii au talent pentru a cânta pentru mine și familia mea”

Nu ştiu unde aş putea găsi toata înregistrarea, dar vă spun sincer că m-am scârbit de atitudinea juriului de la început, de atitudinea lui Smiley şi celalalt, când tânăra de 26 de ani şi-a exprimat dorinţa de a cânta. Foarte urât din partea lor să primească pe cineva în felul acesta batjocoritor, mai ales când juriul dă tonul la toata audienţa din spatele lor. Priviţi atitudinea lor de la începutul cântecului. Josnica!! Când râzi de altul în felul acesta, te faci mai josnic, nicidecum mai bun! Atitudinea ta cum ar fi fost? Dar a mea?

Secunda 8’ – când toţi râdeau şi .. apoi îşi dau seama că trebuie să se oprească!

Ahh, “ferice de omul care .. nu se aşază pe scaunul celor batjocoritori!”. Şi ce dacă este mai mică? Este mult mai mare decât cei batjocoritori! Frumuseţea stă în suflet şi apoi dă pe dinafară.

Uite că s-a potrivit foarte bine cântecul pentru o persoană atât de diferită precum aceasta tânără! “I am beautiful, no matter what they say!”

Provocarea mea este să nu fiţi dintre aceia din secunda 8’ , ci să fiţi genul de oameni care oferă omului o şansă, care oferă prietenia unor persoane ca Diana. Să fim noi “umărul unui prieten” pe care poate plânge câte-o asemenea persoană şi apoi să-i dăm curaj să continue lupta!

Succes!

Advertisements
 
Leave a comment

Posted by on February 19, 2013 in De apreciat!, Despre oameni

 

Tags: , , , ,

Scrie părerea ta ...

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: