RSS

Un nou început de an, o noua urare

01 Jan

Anul 2013 a venit chiar pe nesimţite! A trecut prea repede 2012 sau mi se pare mie?

Îmi doresc să cred că fiecare dintre noi am avut realizări bune şi sper ca în 2013 să reuşim mai mult!

Acum, la noul început de an este un timp benefic să plănuim la schimbări pozitive! Să stabilim destinaţia, dar să schiţăm şi drumul către acolo.

Am să încep cu o întrebare şi am să sfârşesc cu o recomandare.

Întrebarea

Ce eveniment este necesar în viaţa ta pentru a te motiva la o schimbare spre mai bine?

Întreb şi eu, pentru că ştiu cum suntem de comfortabili în obiceiurile noastre. Ca să ieşim puţin din obişnuinţa noastră, din cotidianul nostru, ne este tot la fel de dificil precum îi este melcului să iasă din carapacea lui. Obiceiurile noastre devin , practic, casa noastră. Obiceiurile devin caracter, caracterul ne este casă.

Cui îi place să se mute mereu dintr-o casă în alta? – poate celui care nu are multe bagaje, mobilă –  Este grea mutarea pentru că prindem rădacini într-un loc, ajungem să ne simţim comfortabili acolo, să numim acel loc “Acasă”.  În acelaşi fel ne este greu să schimbăm şi obiceiurile noastre, care prind rădăcini la noi în caracter.

Când încerci să imiţi pe altul îţi vine greu. Nu poţi lua locul altuia.  Anumite joburi sunt dificile pentru mulţi oameni pentru că trebuie să fie prea politicoşi  şi cum oamenii nu sunt din fire politicoşi… O mască nu te face să te simţi ca acasă. Tot mai bine te simţi în propriile tale obiceiuri, în caracterul tău. Bun, şi cum facem atunci când avem multe obiceiuri proaste, un caracter stricat, dacă acestea ne definesc? Dacă le lăsăm neatinse si chiar alimentăm obiceiuri proaste precum aruncatul cu bani, egoismul, atitudinea de superioritate, minciunile, vorbirea de rău, LENEVIA, vorbirea spurcată, s.a. vom ajunge rău de tot.

Uite ce ne învaţă un proverb din Biblie:

Păzeşte-ţi inima mai mult decât orice, căci din ea ies izvoarele vieţii.”

Recomandarea

Pentru cei interesaţi de un alt film motivaţional, aşa de început de an, vă recomand “The ultimate gift”. Dacă eşti genul de om încăpăţânat, greu de schimbat, greu de impresionat, poate filmul acesta va aprinde o mică scânteie în tine.

Un tânar bogat decoperă ca viaţa nu e viaţă doar atunci când ai bogăţii. Învaţă să-i pese, să facă sacrificii, realizând ca iubirea înseamnă renunţare la comfort şi mai multă dăruire. Nu vă imaginaţi ca e vorba de mult romantism, de dulcegăria greţoasă pe care o găsiţi în toate filmele. E decent, bun de văzut cu familia!

Este un film vechi, din 2006. Poate l-ati mai văzut, dar tot aşa cum unii oameni privesc de 2-3 ori la acelaşi videoclip sau ascultă de 20 de ori aceiaşi melodie, cred ca puteţi viziona un film bun fără să vă plictisiţi.

Vă doresc cel puţin o schimbare bună, cât mai curând!:)

The-Ultimate-Gift-abigail-breslin-628117_580_320

 
Leave a comment

Posted by on January 1, 2013 in Incurajare, Provocare

 

Tags: , ,

Scrie părerea ta ...