RSS

Despre frumuseţea sărbătorilor de iarnă!

25 Dec

 

Dacă vorbim despre sărbatori, vorbim despre veselie, vorbim despre ceva ce produce o stare de bine. O sărbătoare are un motiv. Care este motivul sărbătorilor de iarnă? Sărbătoarea Naşterii Domnului, nu?

Am încercat să mă documentez cu privire la sărbătoarea Naşterii Mântuitorului şi nu este deloc clară data când s-ar fi născut Isus Hristos. Oamenii au dorit să sărbătorească Naşterea Mântuitorului şi au tot stabilit date când să sărbătorească.
Dar consider un lucru frumos să ne amintim despre Naşterea Domnului Isus Hristos, pentru că este o minune ce s-a întamplat. O minune specială pentru noi.

Citeşte în Evanghelia dupa Luca, la capitolul 2 (http://biblia.resursecrestine.ro/luca/2 )
8. În ţinutul acela erau nişte păstori care stăteau afară în câmp şi făceau de strajă noaptea împrejurul turmei lor.
9. Şi iată că un înger al Domnului s-a înfăţişat înaintea lor, şi slava Domnului a strălucit împrejurul lor. Ei s-au înfricoşat foarte tare.
10. Dar îngerul le-a zis: „Nu vă temeţi: căci vă aduc o veste bună, care va fi o mare bucurie pentru tot norodul:
11. astăzi, în cetatea lui David, vi S-a născut un Mântuitor, care este Hristos, Domnul.

Aşadar, nişte păstori au avut o revelaţie. Au mers acolo , au văzut că ceea ce se întampla era real, şi s-au bucurat! Au fost primii oameni care s-au bucurat de naşterea Mântuitorului, împreună cu părintii: Maria şi Iosif.

20. “Şi păstorii s-au întors, slăvind şi lăudând pe Dumnezeu, pentru toate cele ce auziseră şi văzuseră şi care erau întocmai cum li se spusese.”

De foarte multă vreme oamenii au sărbătorit Naşterea Mântuitorului (încă din secolul III), dar în ultimul timp nu prea se mai promovează lucrul asta. Avem atâtea alte lucruri care se recomandă a fi făcute în perioada aceasta. Atâtea mâncăruri de gătit, atâtea lucruri de cumpărat, poate vizite de făcut pe la prieteni, poate filme de vizionat în familie, jocuri de jucat… etcetera.

Mă gândesc la ciudăţenia de a avea o sărbătoare, din care Sărbătoritul să fie scos afară. Este ceva urât. Unde mai este motivul bucuriei? Să sărbătoreşti naşterea cuiva, dar el să nu fie acolo este ceva foarte bizar. .Şi totuşi se întamplă!
Aţi păţit vre-odată să chemaţi mulţi prieteni la ziua voastră , iar dragii de ei să discute despre politică/ fotbal/încălţăminte… – lucruri care vă plictisesc îngrozitor – ?:) Dacă aţi păţit-o , .. în mod sigur nu v-a plăcut. Ei bine, cam asta se întâmplă cu sărbătoarea naşterii Mântuitorului, când majoritatea mai degrabă discută despre friptura din cuptor decât despre importanţa naşterii lui Hristos!

Nu este deloc plăcut să îţi sărbătoreşti ziua de naştere sau chiar ziua nunţii (pentru că şi nunta este o sărbătoare) şi toată lumea să fie preocupată cu mâncatul, şi cu amuzamentul. Deloc plăcut!! Am păţit să particip recent la o nuntă în Sinaia, împreună cu o formaţie, fără să cunosc pe miri. Nuntă luxoasă, totul aranjat bine! Am stat la masă împreună cu cei din trupă şi ne-am distrat între noi. Majoritatea dintre noi nu cunoşteau aproape nimic despre miri şi totuşi am fost cea mai gălăgioasă masă de acolo. Ne bucuram de sărbătoare şi nu de sărbătoriţi.

Nu poţi să te bucuri de săbătorit dacă el nu înseamnă nimic pentru tine. Dar când mergi să sărbătoreşti ziua unui prieten sau nunta lui, atunci mare bucurie este în inima ta. Te bucuri pentru el, vrei să vorbeşti cu el, cauţi să-i fii aproape, să râzi cu el, etc.

Sărbătoarea Crăciunului / Naşterii Domnului Isus are valoare numai când Isus Hristos este în centrul atenţiei. Sărbătoarea este importantă numai când El este important! Sărbătoarea este frumoasă numai când El este frumos în ochii noştri!

Păstorii au fost să vadă pe Cel născut şi apoi “s-au întors, slăvind şi lăudând pe Dumnezeu, pentru toate cele ce auziseră şi văzuseră”. Pentru ei a contat! Ei chiar au crezut că acel prunc va fi Mântuitorul!

Pentru tine conteaza?

Advertisements
 
Leave a comment

Posted by on December 25, 2012 in Critică, Cugetare, Provocare

 

Tags: , , , , ,

Scrie părerea ta ...

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: